MAKİNECİLER 2013 YILINI 13 MİLYAR DOLARLA KAPATIYOR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MAKİNECİLER 2013 YILINI 13 MİLYAR DOLARLA KAPATIYOR

25-12-2013
MAKİNECİLER 2013 YILINI 13 MİLYAR DOLARLA KAPATIYOR
Makine Tanatım Grubu'nun bildirdiğine göre, Türkiye'’nin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefi içinde 100 milyar dolarlık payla en büyük ihracatçı sektör olmayı planlayan makineciler 2013’ü 13 milyar dolarla kapatıyor.

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği ve Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran konuya ilişkin olrak şunları söyledi:
"Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesi için yüksek teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke haline gelmesi gerekiyor. Bunun için de en gelişmiş makineleri üretebilmeliyiz. Yazılım, bilişim ve elektronik alanlarında yeni bir stratejiyle atak yapmalıyız. Makine ve aksamlarının 2023 yılı hedeflerine ulaşması için üretim kapasitesinin 6 misli artması ve bunun için de 30 milyar dolarlık yatırım yapılması gerekiyor. Bu süreçte amiral gemisi makine sanayisi olacak.

Türk makinelerinin hem içerde hem de dışarda tanıtımı için uzun süredir ‘tıkır tıkır’ sloganıyla kampanyalar düzenleyen Türk makine sektörü 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yakaladığı başarıyı 2012 ve 2013 yılında da devam ettirdi. Bugün gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeye ulaşmış durumdayız. Makine sektörü 2012 yılını 13 milyar dolar ihracat rakamı ile kapatıyor. Ocak-Kasım döneminde bir önceki yıl aynı döneme kıyasla yüzde 7 artışla ihracatı 12.7 milyar dolara çıkardık. Adım adım Türkiye’nin ihracat lideri olmaya doğru ilerliyoruz. Türk makine sektöründe ihracatın ithalatı karşılama oranı da son on yılda yüzde 27 seviyesinden yüzde 43 seviyelerine çıktı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak