LIGNA 2013 Fuarı, Uluslararası Ahşap Endüstrisini Buluşturdu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

LIGNA 2013 Fuarı, Uluslararası Ahşap Endüstrisini Buluşturdu

10-07-2013
LIGNA 2013 Fuarı, Uluslararası Ahşap Endüstrisini Buluşturdu

 

Bu yıl 06 – 10 Mayıs tarihleri arasında Hanover Messetarafından 20.'si düzenlenen ve rekor sayıda Türk katılımcıyı ağırlayanuluslararası ahşap teknolojilerinin lider fuarı Ligna, yine her açıdan oldukçabaşaılı geçti.

 

Deutsche Messe AG yönetim kurulu üyesi Dr. Jochen Köcklerher açıdan başarılı sonuçlar getiren fuara ilişkin olarak " Bu etkinlikile LIGNA, dünyanın en önemli ormancılık ve ahşap sanayii ticaret fuarı olmaünvanını bir kez daha perçinlemiş, rakiplerinin bir adım daha önünegeçmiştir" ifadelerini kullandı. Katılımcıların %40'ından fazlasınınyabancı olduğu etkinlikte LIGNA 2011 rakamlarının üzerine çıkıldı. BöylelikleLIGNA hem sektörel yeniliklerin merkezi hem de endüstrinin karar mekanizmasınıyönlendiren firmaları biraraya getiren global bir buluşma noktası olmaözelliklerini bir kez daha kanıtladı.

Sn. Köckler ayrıca, "Her şey yerli yerindeydi: sonderece profesyonel bir fuar alanı ve teşhir görevlileri, sektörün önde gelenlerindenoluşan ziyaretçiler, çok sayıda yenilik ve bütün bunların sonucunda gerekkatılımcı firmalar, gerekse ziyaretçiler açısından elde edilen mükemmelsonuçlar. LIGNA bu yıl 100 ülkeden 90,000'in üzerinde profesyonel katılımcıyıağırladı. Uluslararası satışlarını arttırmak isteyen bütün firmalar elbetteHannover'deydi" ifadelerini kullandı. En önemli gelişmelerden birisi de,Kuzey Amerika'dan gelen ziyaretçi sayısının %52 oranında artarak 3000'i aşkınkişiye ulaşması ve "yeni bir LIGNA rekorunun" kırılması oldu. Bununyanısıra Rus ziyaretçilerin sayısındaki artış da dikkat çekti. Ziyaretçilerözellikle tanıtımı yapılan çözümlerden çok etkilendi: Sn. Köckler ayrıca, 46ülkeden 1637 katılımcı 124,000m2'lik fuar alanında yüksek-güçlü ormancılıkmakinalarından, iPad- kontrollü mobilya üretim sistemlerine kadar geniş çaplıyüksek-teknoloji yenilikleri yelpazelerini ziyaretçilerin beğenisinesunulduğunu dile getirdi.

VDMA içinde yer alan Frankfurt/Main merkezli Alman Ahşapİmalatçıları Derneği başkanı Dr. Bernhard Dirr, "Fuarın elde ettiğibaşarılı sonuçlardan büyük memnuniyet duyuyoruz. LIGNA 2013, makina ve yenifikirlerin küresel platformu olma özelliğini bir kez daha gözler önünesermiştir. Üyelerimizin %99'u LIGNA'ya yaptıkları zaman, efor ve maddi yatırımınönemli ve büyük bir kazanç olduğu konusunda hemfikirdir" dedi ve sözlerineşöyle devam etti: "Yenilenmiş fuar alanında Hol 11-17 arasındaki bölümünspesifik konular için ayrılmış olması önemli fayda sağlamıştır. Gelecekorganizasyonlarda da bu alan düzenlenmesi tercih edilebilir. Gerek katılımcılargerekse ziyaretçiler kısa yürüme mesafesini memnuniyetle karşılamıştır."

Michael Weinig AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Alman Ahşapİşleme Makinaları Derneği Başkanı Wolfgang Pöschl ise LIGNA 2013'ü"Özellikle yüksek vasıflı uluslararası ziyaretçiler bizi gerçektenetkiledi. Başta Rusya olmak üzere Doğu Avrupa, ABD ve diğer kilit ihracatülkelerinin yoğun katılımı sağlandı. Yeni işlev ve özelliklere sahip ileriteknolojili makinalara gösterilen yoğun talep, ahşap inşaat sektöründekimomentumun artması ve bunun sonucu olarak sürdürülebilirliğin kazandığı yeniboyut gerçekten memnun ediciydi." ifadeleriyle değerlendirdi.

Sektör liderleri LIGNA'nın tüm kategorilerinde uluslararasıiş hacminin büyümesine yönelik sunulan tüm imkanlardan sonuna dekfaydalandılar. Kereste fabrikalarını tanıtan Finlandiyalı global üretici VeistoOy Satış Direktörü Markku Koivisto, LIGNA'nın "doğru ziyaretçileri"biraraya getirdiğini belirtirken, Alman Kereste ve Ahşap Sanayi Derneği YönetimKurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Lars Schmidt de aynı doğrultuda görüşbildirerek, sektörde tedarikçilere tüm potansiyel müşterileri ile yüzyüzegörüşme imkanı sağlayan tek forum olan LIGNA'yı Avrupa'nın bu alandakinetworking merkezi olarak gördüklerini dile getirdi.

Sunta üretiminde uzmanlaşmış Sauerland SpanplattenConsulting yetkilisi Hubertus Flötotto ise "Bu fuarda çok sayıda üst düzeyyöneticiyle görüşme imkanı buldum ve böylelikle yıl boyunca dünyanın çeşitliyerlerine seyahat etmekten kurtuldum.  İşhacmimizin %80'ini yabancı müşterilerle gerçekleştirdiğimiz gözönünealındığında, LIGNA küresel, üstün kaliteli bir platform kimliği ile bizim içinvazgeçilmez bir hal alıyor." ifadeleriyle fuarı değerlendirdi.

Ahşap uygulamalarında   gelinen son nokta:          Yenilikler, Çözümler, Verimlilik

Bu yılki fuarın ana temalardan birisi verimlilik oldu. Ahşapmalzemeler, Ahşap Kaplama Ürünler ve Masif Ahşap Uygulamaları sergikategorilerinde yer alan lider tedarikçiler, yaratıcılıkla şekillendirilen yüksekteknolojinin, şirketlerin rekabetçi özelliğini nasıl arttırdığını gösterdi. Buçerçevede "Maliyetlerinizi azaltın" sloganı benimsendi.

Yeni ve Hafif: Yüzey       teknolojisi ve geleceğin    endüstrisine yönelik yenilikçi malzemeler

Fuarın dikkat çeken diğer konuları arasında geniş biryelpazeye yayılmış baskı süreçleri, eksiz ahşap kaplama sistemleri ve yüzeyteknolojileri sektöründeki tutkal içermeyen plazma uygulamaları sayılabilir.LIGNA özel bölümü "hafif ağ" etkin ve hafif yapı uygulamalarına ayrılmıştı.Bu alanda geleneksel suntalara kıyasla %30'a varan hafifliği ile iç mekanuygulamaları ve mobilya endüstrisinde geniş bir kullanım yelpazesi sunan hafifinşaat çözümleri sergilendi. İtalyan mobilya üreticisi Biesse S.p.A. yönetimkurulu başkanı Stefano Porcellini, LIGNA'yı"yeniliklerimizi küresel birizleyiciye sunma imkanını sağlayan ideal bir platform" olarak tanımladı.

Etkinlik içinde Etkinlik: Handwerk, Holz & mehr

Handwerk, Holz & mehr standı öncelikli olarak verimlilikve karlılığı arttırmaya yönelik makinalara ilgi duyan endüstri uzmanlarınayönelik bir networking merkezi işlevi üstlendi. Tyrol merkezli Felder Group'unsahibi ve yönetim kurulu başkanı Hansjörg Felder "LIGNA ahşap işlememakinalarımızı özellikle vasıflı el işçiliği ve ahşap oymacılığı sektörlerindeuluslararası bir izleyici kitlesine sunma açısından çok değerli bir fırsatsunmaktadır." ifadesini kullandı.

Bu yılki Handwerk, Holz & mehr standı her zamankindendaha çok pencere üretimi teknolojisi üzerine yoğunlaştı. ProHolzfenster AhşapPencere Üreticileri Derneği temsilcisi Heinz Blumenstein standı "Almanya,Avusturya ve İsviçre'li parça tedarikçileri ile ahşap pencere üreticilerininortak çabalarıyla gerçekleştirilen mükemmel bir sergi alanı" şeklindetanımladı.

Geleceğin heyecan yüklü trendleri: Ahşap temelli     biyoenerji sistemleri,        sürdürülebilirormancılık ve orman teknolojisi

Etkinliğin "Ahşap Temelli Biyoenerji" bölümü,ahşap temelli yakıt malzemesinde kalite ve işleme standartlarının değişmezliği,ısı ve elektrik üretimi, gelişmiş lojistik ve hizmet ağı ile hammadde tedarikigüvencesi üzerine yoğunlaştı.

Bunun yanısıra EXPO kanopi ve pavyonlarda Almanya OrmancılıkKonseyi (KWF) 6. özel toplantısının da dahil olduğu sürdürülebilir ormancılıkve orman teknolojisi odaklı etkinlikler düzenlendi. Dijitizasyon, yüksek-hızlıveri akışı, dönüştürülebilir ormancılık araçları uygulamaları, optimum malzemeakış yönetimi ile ahşaptan en üst seviyede fayda elde etme, ayrıştırma veişleme bu etkinliklerde ele alınan konulardan bazılarıydı. Talaşın farklıalanlardaki

geniş kullanım olanakları EXPO

kanopinin ana teması olarak

belirlenmişti. 

Bir sonraki LIGNA yine Hannover, Almanya'da 11 - 15 Mayıs2015 tarihleri arasında düzenlenecektir.

yazar

E-bülten için e-posta bırak