Küresel dünyada mobilya ve tedarik sektörü

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Küresel dünyada mobilya ve tedarik sektörü

29-09-2022
Küresel dünyada mobilya ve tedarik sektörü
Son 3 yıl içinde dünya genelindeki değişimler, yüz yılın en önemli olayları içinde değerlendirilebilir. Üç yıla yakın süren Pandemi ve onun yarattığı sorunlar, insan sağlığından ruh dünyamıza, ekonomik yaşamımıza kadar çok büyük tahribatlar oluşturdu. Küresel dünya henüz bu ekonomik ve sosyolojik kırılmayı atlatamadı. İş hayatına uyum sağlayamıyor,

Küresel dünyada mobilya ve tedarik sektörü

Son 3 yıl içinde dünya genelindeki değişimler, yüz yılın en önemli olayları içinde değerlendirilebilir. Üç yıla yakın süren Pandemi ve onun yarattığı sorunlar, insan sağlığından ruh dünyamıza, ekonomik yaşamımıza kadar çok büyük tahribatlar oluşturdu. Küresel dünya henüz bu ekonomik ve sosyolojik kırılmayı atlatamadı. İş hayatına uyum sağlayamıyor,    ekonomik krizin üstesinden gelemiyoruz. Sokaktaki insandan, iş insanına, çalışanına kadar her gün değişen fiyatlarla uğraşıyoruz. Dünya genelinde yaşanan enerji krizi, hemen tüm hammadde tedarikini etkiliyor. Her sektörde üreticiler  hammadde fiyatlarından ve onun tedariğinden şikayetçiler. Her ay, her ürünün fiyatı değişiyor, ülkeler arası ticaret zorlaşıyor, lojistik dünya genelinde büyük bir sorun oldu. Bütün bunların üstüne Rusya Ukrayna savaşı küresel ekonomiyi daha da altüst etti. Savaşın yıkıcı etkileri yanında milyonlarca masum insan ülkelerinden oldu, çocuklar şimdi mülteci kamplarında büyüyor. Onların eğitimleri yarım kaldı gelecekleri çalındı. Çalınmaya da devam ediyor ama silah satışları ve savaşlar dünyanın pek çok yerinde devam ediyor. Savaş ve ölüm mangaları Pandemi dinlemiyor.

            Kimi ülkelerde artan enflasyon, kimilerinde ise resesyona giden ağır ekonomik krizler gelecek günlerin hiç kolay olmadığını gösteriyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam inadına sürüyor, insanlar inatla çalışıyor, ağır koşullara rağmen yatırım yapıyorlar. Yüzünü ihracata ve üretime çeviren Türk girişimcisi bu yıl Pandemiye rağmen önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Panel üretiminden, Büyük mobilya üretim hatlarına, kimya sektöründen aksesuar ve bağlantı elemanlarına kadar hemen her üretim alanında karlılıklar azalsa da kapasiteler arttı . Bu da gösteriyor ki, dingin bir ekonomide Türkiye pek çok alanda önemli küresel aktörler çıkarmaya hazır.

 Pandemi nedeniyle dünya genelinde yapılamayan fuarlar tekrar başladı bu durum reel ekonomiyi olumlu yönden etkileyecektir. Bizler de üç yıldır yayınını durdurduğumuz uluslararası ihracat dergimiz olan FURNİTURK dergimizi yeniden yayına aldık ve ilk etap olarak  Cezayir Woodtech ardından İtalya Sicam ve Almanya İnterzum fuarlarında kendi standlarımızda ziyaretçi ve katılımcılara dağıtacağız. Furniturk dergimizle yaklaşık 20 yıldır gerçekleştirdiğimiz uluslararası yayıncılığımızla Türk ahşap, makine ve yan sanayi sektörünü dünya çapında tanıtıyor marka imajını yükseltiyoruz.

Sektörümüz bu ay ülkemizin en önemli  fuarı olanTüyap  İntermob ve Woodtech fuarlarına hazırlanıyor. Yerlerin aylar öncesinden dolduğu ve piar çalışmalarının uluslararası alanda da yapıldığı bu fuar bu yıl çok daha başarılı geçecek, beklentiler çok yukarda, herkese başarılı ve bol kazançlı bir fuar diliyorum.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak