Kazakistan Almatı'da düzenlenen FURNITURE & INTERIORS 2012 fuarı sona erdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kazakistan Almatı'da düzenlenen FURNITURE & INTERIORS 2012 fuarı sona erdi

15-06-2012
Kazakistan Almatı'da düzenlenen FURNITURE & INTERIORS 2012 fuarı sona erdi
Türkiye katılımını Meridyen fuarcılığın organize ettiği FURNITURE & INTERIOR 2012 fuarı Kazakistanın en büyük kenti Almaatada yapıldı. Kentin en büyük fuar alanı ATAKENT'in salonlarında gerçekleştirilmekte olan fuarda EKİN Yayın Grubu da katılımcı olarak yer aldı. Fuarda mobilya sektörü tedarikçilerinin yanısıra makina ve bitmiş mobilya firmalarının da ürünleri sergilendi.

Fuarın Türk katılımcıları arasında yayın grubumuzun yanısıra SAMET, BETA KİMYA, ÖZKARDEŞLER, PORTAKAL AHŞAP, İLKAY KULP, KAPSAN KAPLAMA, METPLASCAN, EGELİ POLİSAJ, VERRONİ, EGOFORM gibi sektörün tanınmış isimleri bulunuyordu.

Sovyetler Birliği içerisinde işlenebilir toprakların 5te birine sahip olan ve bu anlamda önemli bir tarımsal ürün üretici ve ihracatçısı olan Kazakistan, gerek zengin yeraltı kaynakları gerekse hızla sanayileşmesi ile günümüzde önemli bir hedef pazar konumudadır. 1991 yılında bağımsızlığını kazanan ve bu tarihin hemen sonrasında hızla dünyaya açılan ülke, önemli bir maden çıkartma ve işleme kapasitesine sahip olup, bunun yanısıra metalurji, ağır sanayi için gerekli makina ve makina ekipmanı, petrokimya, tarımsal ürünleri işleme ve tekstil alanında gelişmiş bir sanayi alt yapısına sahiptir.

Nihai tüketim mallarının yaklaşık % 50'sini, ara mal ve hammadde ihtiyacının % 75'ini ithal etmekte olan ve 17 milyon nüfusa sahip olan ve Rusya ile Çinin arasında yer alan bu Orta Asya ülkesi, Türk ihracatçıları açısından da önemli bir potansiyel taşımaktadır. Eski İpek yolu üzerinde bulunan ve günümüzde de Orta Asya ile Doğu Avrupa arasındaki en önemli geçiş ülkelerinden biri olan Kazakistan, sahip olduğu demiryolu altyapısı ile düşük maliyetli bir ticari taşımacılık ağına sahitir.

Yeraltı kaynaklarından elde ettiği gelirle hızla zenginleşen Kazakistan'da halkın geliri de buna paralel olarak artmaktadır. Konut ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan;, elektrik, su, telefon gibi temel altyapı hizmetlerine ayda 50-100 dolar para harcayan ve henüz tasarruf alışkanlığı kazanmayan Kazak halkının giderek çok hızlı bir biçimde tüketime yöneldiği bu ülkede, özellikle kentli üst ve orta gelir grubunun oluşturduğu markalı ürünler pazarı da giderek büyüyor.Bu özellikleriyle Çin rekabeti nedeniyle ucuz ürün satmak isteyenlerden çok markalaşmaya yatırım yapanların şanslı olduğu bir ülke görünümünde olan Kazakistan, özellikle inşaat ve konut sektörlerinin durmaksızın faaliyette olması nedeniyle de mobilya sektörünün geleceğinin parlak olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak