KASTAMONU ENTEGRE eğitim alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı ve Gebze yeni kütüphanesine kavuştu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

KASTAMONU ENTEGRE eğitim alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı ve Gebze yeni kütüphanesine kavuştu

29-03-2016
KASTAMONU ENTEGRE eğitim alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı ve Gebze yeni kütüphanesine kavuştu
Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Kaymakamlığı himayesinde gerçekleşen 2. İyilik Festivali kapsamında, Kastamonu Entegre tarafından hayata geçirilen Gebze Öğrenci Yurdu Kütüphanesinin açılışı yapıldı.

Açılışa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Yurt Müdürü Resul Kotan ve Gebze halkı da katıldı.
 Avrupa'nın en büyük MDF, yonga levha ve laminat parke üreticilerinden Kastamonu Entegrenin desteğiyle, Gebze Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Gebze Öğrenci Yurdu Kütüphanesi açıldı.

Kütüphane açılışı öncesi düzenlenen bağış kampanyası ile toplanan kitapların da raflardaki yerini aldığı kütüphane artık Gebzenin en yeni kültür merkezlerinden biri olacak. 
Açılışta konuşma yapan Kastamonu Entegre Fabrika Direktörü Yusuf İleri okuyan ve üreten nesillerin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

Gebzede 1994 yılından beri üretim faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 22 yıllık geçmişimizle ve çalışan ailemizle biz de artık Gebzenin yerlisiyiz. Kastamonu Entegreliler olarak yaşadığımız bölgeye karşı olan sorumluluğumuzu her an omuzlarımızda hissediyoruz ve gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Kütüphanecilik bizim kültürümüzde eskiye dayanan bir özellik olmasına rağmen günümüzde okumaya ayrılan sürenin azaldığını görüyoruz. Türkiye kitap okuma oranında, dünya ülkeleri arasında 86′ncı sırada yer alıyor. Avrupada kitap okuma oranı yüzde 21 iken bu oran Türkiyede sadece 10 binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Bize düşen ise değişimi kendimizden hareketle çevremizde başlatmak. Evde, okulda, iş yerinde bu oranı artırmak için çalışmalar yapmak. Hayatımızın her alanında okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi hedef haline getirmeliyiz. Okuyan bir nesil için Yurtkur Kütüphanesinin açılışına yaptığımız katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu güzel projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan yerel yönetime de teşekkürlerimizi ifade etmeyi bir borç biliyoruz.
yazar

E-bülten için e-posta bırak