KASTAMONU ENTEGRE, 500 BÜYÜK FİRMA LİSTESİNDE BİR BASAMAK DAHA YUKARI ÇIKTI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

KASTAMONU ENTEGRE, 500 BÜYÜK FİRMA LİSTESİNDE BİR BASAMAK DAHA YUKARI ÇIKTI

16-06-2015
KASTAMONU ENTEGRE, 500 BÜYÜK FİRMA LİSTESİNDE BİR BASAMAK DAHA YUKARI ÇIKTI
Orman ve ağaç ürünleri sektöründe üretim yapmak üzere Hayat Holding bünyesinde 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, başarılarına devam ediyor. 2014 yılı üretimden net satışlara göre, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içerisinde 2013 yılına göre 1 basamak yukarı çıkarak 45. olan Kastamonu Entegre 2014 yılında, Türkiye'de bulunan tesislerinden yaptığı üretimden net, 1.854.347.191 TL satış gerçekleştirdi.

Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, yongalevha, yongalam, MDF, medelam, laminat parke, kapı paneli ve bunlarla ilgili muhtelif katma değerli ürün üretmekte olan firmanın Türkiyede; Kastamonuda yongalevha ve MDF, Adanada MDF, Gebzede MDF ve yongalevha, Balıkesir ve Samsunda yongalevha, Tarsusta yongalevha olmak üzere 8 fabrikası bulunan Kastamonu Entegrenin yurtdışında da Bulgaristanda yongalevha, Romanyada kapı paneli ve yongalevha, Bosna-Hersekte kraft kâğıdı, Rusya Federasyonu Tataristanda MDF olmak üzere 5 fabrikası bulunuyor.

Bugün Orta Amerikadan, Hindistana kadar 40 ülkeye ihracat yapmakta olan ve Türkiyede sektöründe birinci sırada yer alan KASTAMONU Entegre firması, sektöründe dünyanın 7. büyük, Avrupa'nın 4. büyük şirketi konumundadır. Romanyada yerleşik Prolemn isimli fabrikalarının kapı paneli üretiminde Avrupanın ikinci, Dünyanın dördüncü büyük tesisi olma özelliğine sahip olan firma 13 farklı üretim bölgesindeki tesislerinde 5.300 kişi yi istihdam etmektedir.
yazar

E-bülten için e-posta bırak