Kapasitesini yüzde 30 artıran TEVERPAN, şimdi de yeni üretim tesislerinin tamamlanmasını bekliyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kapasitesini yüzde 30 artıran TEVERPAN, şimdi de yeni üretim tesislerinin tamamlanmasını bekliyor

19-11-2012
Kapasitesini yüzde 30 artıran TEVERPAN, şimdi de yeni üretim tesislerinin tamamlanmasını bekliyor
Çerkezköy ve Veliköy'de bulunan fabrikalarında kapı paneli üreten Teverpan, yürüttüğü inovasyon çalışmaları sonucunda üretim kapasitesini yüzde 30 artırdı. İnovasyon çalışmalarına 1 milyon euro'nun üzerinde bütçe ayıran firma, şimdi de yeni üretim tesisinin tamamlanmasını bekliyor.

1986'da kurulan firmalarının üretimini Çerkezköy ve Veliköy'de bulunan iki fabrikaları ile sürdürdüklerini kaydeden Teverpan MDF Levha Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tever, "Ülkemizde ağaç ürünleri sektöründe faaliyet gösteren en büyük 5 firmadan biri olan Teverpan, HDF (yüksek yoğunlukta lif levha) kapı yüzey paneli, yurt içinde bilinen adıyla Amerikan kapı paneli ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi ve 'Teverdoor' adıyla kendi markasını piyasaya sürdü. Türkiye'nin ilk kapı paneli üretim yeri olan tesisimiz, üstün teknolojisi ile dünyanın en modern tesislerindendir" dedi.

Çerkezköy OSB'de bulunan fabrikalarında 170, Veliköy fabrikalarında ise 270 elemanın istihdam edildiğini dile getiren Ahmet Tever, yeni yatırımlarla 40 kişiyi daha istihdam edeceklerini belirtti. Veliköy fabrikalarının birbirinden bağımsız on ayrı fabrika gibi çalıştığını söyleyen Tever, "Veliköy Teverpan'da kapı paneli ile MDF üretiyoruz. Üretilen mamullerimiz özel tasarım dekorla kaplanıyor. Kaplama, teknik bilgi ve teknik donanım gerektiren bir işlem. Dekoratif malzemeler yurt dışından ithal ediliyor. Burada ayrıca bir tutkal tesisi de kurduk" şeklinde konuştu.

Gerek yeni yatırımlar, gerekse mevcut üretim proseslerinde yürütmüş oldukları inovasyon çalışmaları neticesinde üretim kapasitelerini yüzde 30 artırdıklarını vurgulayan Tever, "Firma olarak son 3 yılda yaptığımız çalışmaların neticesinde 2011 yılı firma ciromuz da 2010 yılına göre yüzde 35 oranında arttı. Büyümemizi bu yıl da sürdürüyoruz. Ayrıca pazarlamadaki başarılı satış stratejilerimiz yurtdışında kendini gösterdi. İhracat oranımız önceki yıllara göre giderek artıyor. Şu anda 58 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ağırlıklı olarak Güney Amerika, İtalya, Nijerya, Mısır, Fas, Hindistan, İran ve Türk- i Cumhuriyetler'e çalışıyoruz" bilgisini verdi.

Kapı paneli konusunda yaptıkları inovasyon yatırımının tamamlandığını ifade eden Ahmet Tever, "1 milyon euro'nun üzerinde bir bütçe ayırarak gerçekleştirdiğimiz bu yatırım sonucu, tesisimiz yeni haliyle faaliyete başlamaya hazır. 2013 yılından en önemli beklentimiz ise yeni üretim tesisimizin planlandığı doğrultuda tamamlanmasıdır" dedi.

yazar

E-bülten için e-posta bırak