İtalya ahşap işleme makineleri sektörü 2023 yılı raporu:

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İtalya ahşap işleme makineleri sektörü 2023 yılı raporu:

15-01-2024
İtalya ahşap işleme makineleri sektörü 2023 yılı raporu:
AĞAÇ İŞLEME VE MOBİLYA SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEKNOLOJİ: 2023’TE artı yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. Acimall Araştırma Ofisi tarafından hazırlanan 2023 ön dengesi, 2022’ye kıyasla üretimde yüzde 3,5’lik bir büyüme gösteriyor. Dolayısıyla, geçmiş yıllardaki mükemmel sonuçlara göre çok daha az tatmin edici olan sipariş eğilimine rağmen, şirketler bir başarı elde etti ve hâlâ da ediyor. güçlü sipariş birikimi, bitecek yılda da gelirlerini artırmalarına olanak tanıyor.

 

Rekor yıl olan 2021'e göre 2022'de elde edilen yüzde 5,3'lük artışın ardından bu trend, İtalya'da ve geleneğe göre tüm dünyada yatırım yapma ve konumlarını güçlendirme fırsatı bulan sektör şirketlerinin tam sağlığına işaret ediyor.

Üretim değeri enflasyon hariç 2,74 milyar Euro'ya ulaştı, ancak tüm makine endüstrisi alanlarının, özellikle takım tezgahlarının aynı durumu yaşadığı bir dönemde, ağaç işleme makineleri sektörü için hâlâ tüm zamanların rekoru kırıldı.

Toplam gelirlerin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan ihracat yüzde 7 oranında artarken (değer olarak 1,935 milyar euro) iç pazardaki satışlar düşerken (805 milyon, 2022'ye göre yüzde 4 düşüş) bu da ciddi düşüşe yansıyor ithalatta (270 milyon değer, önceki yıla göre eksi yüzde 7).

İtalya pazarı daha az olumlu bir dönemden geçiyor ve kullanıcıların son yıllarda yaptığı yatırımların ciddi seviyelere ulaştığı, ekipman filolarını doyurduğu göz önüne alındığında, başka türlüsü olamazdı. Dolayısıyla bu azalma doğal ve beklenen bir durumdur ve buna göre değerlendirilmesi gerekmektedir.

Görünen tüketimdeki azalma yüzde 4,3 ile 1,075 milyar euroya geriledi; bu durum, Çin, ABD ve Almanya'dan sonra dördüncü ve Vietnam'dan önce beşinci küresel pazar olmaya devam eden İtalya'da ahşap ve mobilya teknolojisine yönelik sürekli güçlü talebi gösteriyor. .

 

Ahşap ve ahşap bazlı malzeme teknolojisi endüstrisinin 2023 yılında da ticaret dengesi açısından mükemmel bir performans sergilediğini ve 2022'ye göre yüzde 9,3 artışla 1,665 milyar euro aktif sonuç elde ettiğini de belirtmekte fayda var; Bu kesinlikle takım tezgahı sektörünün tamamındaki en önemli sonuçlardan biri ve İtalya'daki toplam sonuca büyük katkı sağlıyor.

 

YIL 2024

Bahsedildiği gibi ağaç işleme makineleri sektörü, son yıllardaki yükseliş trendinin ardından son birkaç çeyrektir daha “normal” değerlere döndü ve 2024 yılında da aynı trendi takip etmesi bekleniyor. Acimall'ın direktörü Dario Corbetta, "Hepimizin bildiği trajik uluslararası olaylar nedeniyle bugün küresel ekonomi üzerinde ağır bir etki yaratabileceği tahmin ediliyor" dedi. "Sektörümüz aynı zamanda olumlu dönemlerin daha az tatmin edici dönemlerle değiştiği iniş ve çıkışlara da maruz kalıyor: deyim yerindeyse, haberler, geçmiş yıllardaki büyümenin bir zirveye, güçlü bir süreksizlik yaratacak kadar güçlü olduğu yönünde. normale yavaş dönüş, dolayısıyla negatif değerlerin daha düşük oranlarda da olsa uzun süre devam etmesi”.

 

Corbetta, "Ancak, sektörün doğal bir yavaşlama olarak kabul edilebilecek bir durumdan aşırı endişe duyduğuna dair bir his var" diye devam etti. “2023 rakamları da bunu gösteriyor ve bugün şirketler finansal kapasite ve organizasyon açısından önceki, çok daha zor dönemlere göre kesinlikle çok daha güçlüler: Bunun sonucunda da diyebileceğimiz bir iş azaltımıyla karşı karşıya kalacaklar. Görünüşe göre önceki üç yılın olağanüstü sonuçlarıyla daha da büyütülmüş olsa da "normal".

 

ENDÜSTRİ 5.0

Kuşkusuz son yıllarda İtalyan pazarı farklı yatırım türlerini teşvik eden tedbirlerle “hareketleniyor”. Gelecek sezon için de sonuçları önemli ölçüde etkileyebilecek değişkenler var. AB'ye geçişi hızlandırmayı amaçlayan "REPower EU" planıyla uyumlu olarak Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan ulusal iyileşme ve dayanıklılık planı (Pnrr) çerçevesinde "Endüstri 5.0" planında yer alan önlemlerden bahsediyoruz. ülkeler temiz enerjiye ve daha genel olarak enerji tasarrufu önlemlerinin benimsenmesine yöneliktir.

İtalyan finans kurumlarının sunduğu yeni kolaylıklar da bu bağlama uyuyor; "Endüstri 4.0"ın öngördüğü kurumsal yönetim ağlarına bağlantı ve entegrasyon standartlarını karşılayan yatırımları destekliyor ve buna ek olarak daha az enerji tüketen operasyonlar sağlıyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak