İSO Başkanı Tanıl Küçük : 'Sanayi üretiminde artış devam ediyor'

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İSO Başkanı Tanıl Küçük : 'Sanayi üretiminde artış devam ediyor'

13-09-2011
İSO Başkanı Tanıl Küçük : 'Sanayi üretiminde artış devam ediyor'
Türkiye İstatistik kurumu TÜİK’in Haziran ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıklaması üzerine görüşlerini belirten İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretiminde görülen artış eğiliminin haziran ayında da devam ettiğini belirtti ve yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Rekabet gücünü artırıcı önlemlerle desteklenmesi halinde üretim olumlu etkilenir"

"Haziran ayında 6,7'lik oran sanayi üretimindeki artış eğiliminin halen devam ettiğine işaret ediyor. Senenin ilk yarısı büyüme bakımından olumlu geçmişti ancak mevcut durumda küresel ekonomideki bozulmanın da etkisiyle ikinci yarıya yönelik soru işaretleri gündeme gelmiştir.

İlk yarıda yüksek cari açık kaygısıyla ekonomiyi daraltıcı önlemler söz konusu idi. Bu önlemlerin üretim üzerindeki etkisi nispeten sınırlı kaldı. Şimdi genişletici yönde bir politika değişikliğine gidildiğini görmekteyiz. Rekabet gücünü artıracak ilave önlemlerle de desteklendiği takdirde bu değişiklik üretim açısından ümit vericidir. Bu noktada, elbette küresel ekonomideki gelişmelerin yönü de belirleyici olacaktır. Tüm bunların etkilerini önümüzdeki aylarda görebileceğiz. "

"Sanayi üretim endeksi, 2011 yılı Haziran ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 arttı."

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı Haziran ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarına göre, geçen yıl Haziran ayına göre, imalat sanayi endeksinde yüzde 7,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinde yüzde 4,0 artış kaydedilirken, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinde yüzde 2,2 azalma oldu.

Sanayi üretiminde, Mayıs ayına göre ise yüzde 1,1 artış kaydedildi. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe aylık artış yüzde 5,7 olurken; imalat sanayiinde yüzde 0,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 2,5 düzeyinde gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks, Haziran'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 arttı. İmalat sanayiinde bu artış yüzde 7,7 düzeyinde gerçekleşirken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 4 oldu. Madencilik ve taşocakçılığı sektöründe ise yüzde 2,2 düşüş görüldü.
yazar

E-bülten için e-posta bırak