Iskoçya kereste endüstrisi bir patlama yaşıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Iskoçya kereste endüstrisi bir patlama yaşıyor

13-06-2012
Iskoçya kereste endüstrisi bir patlama yaşıyor
İskoçyadan kereste endüstrisi adına pozitif haberler gelmeye devam ediyor. Buna paralel olarak kereste üretimi de tüm zamanların en üst seviyesine ulaşmış durumda. Uzmanlar geçtiğimiz yıl, bir öncekine oranla 5000 bin m3 artarak 7.5 milyon metre küp kereste üretimine ulaşıldığını ve ilk rakamların bu yıl bu noktanın da aşılacağını gösterdiğini ifade ediyorlar.

2012 yılı rakamları, İskoç kereste fabrikalarındaki makinelerde, çoğu İngiltere pazarında tüketilen kereste miktarında bu yılın ilk çeyreğinde %7lik bir artış olduğunu belirtirken, talepteki bu artışın fiyatlara da yansıdığını ve bu ülkedeki kereste fiyatlarının %2lik bir oranda arttığını belirtiyorlar.

Çevre Bakanı Steaward Stewenson, bu olumlu gelişmelerin, dünya piyasalanrının sıkıntılı olduğu bir dönemde oldukça sevindirici gelişmeler olduğunu ve İskoçya ormancılık endüstrisinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladığının altını çizmekte. Kerestenin İskoçya ekonomisine olan katsına da değinen Steaward, çoğu kırsal kesimden olmak üzere 31.000 kişiye iş sağlayan bu endüstrinin ülke ekonomisine de her yıl 700 milyon Sterlin civarında bir katkıda bulunduğunu da belirtti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak