İran MEDEX Fuarı, Haftaya Salı günü Tahran'da kapılarını açılıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İran MEDEX Fuarı, Haftaya Salı günü Tahran'da kapılarını açılıyor

23-01-2014
İran MEDEX Fuarı, Haftaya Salı günü Tahran'da kapılarını açılıyor
İranın mobilya yan sanayi konusunda en önemli ve tek fuarı olma özelliği taşıyan ve yayın grubumuzun da her yıl katıldığı Medex, Merkür Fuarcılıkın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile düzenlenecek. Türkiyeden ciddi katılımların olduğu ahşap malzemelerden aksesuara, yarı mamul üründen aksesuara, dekor kağıt ve yapıştırıcılardan makina ve ekipmanlarına kadar geniş bir alanı kapsayan fuar, İranın tüm bölgelerinden gelen profesyonel ziyaretçiler tarafından takip ediliyor.

En son 23 ülkeden 520 katılımcının yer aldığı fuar, yaklaşık 42 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı. MEDEX, İranlı mobilya üreticilerinin önemli miktarlarda alım ve bağlantı yaptıkları bir platformdur. Ülke sanayisinin yeni yeni gelişmeye başlaması ve bu alanda önemli atılımların yapılması da fuarın mobilya yan sanayicileri için önemini daha da arttırıyor.

Türkiyenin doğu komşularından biri olan İran İslam Cumhuriyeti, 80 milyona yaklaşan genç nüfusu ile Türkiye için önemli ve büyük bir pazardır. Ambargo, bankacılık sistemi, nakliye, döviz kurları vb. Sıkıntıların yaşanmasına karşın, son dönemde sıkıntıları aşma yolunda önemli adılyar atan İran, Türk sanayicileri ve iş adamları bakımından önemli bir cazibe merkezi olmaya devam etmektedir.

İran, ülkemiz iş adamları için bir komşu ülke olması coğrafi yakınlığı, kültürel benzerlikler, halkın önemli bir bölümün Türkçe konuşması, Türkiyeye büyük bir sempatiyle bakılması ile rekabetin çok geniş olmadığı, önemli bir pazardır.

Türk mobilyacılarının yanısıra yan sanayi açısından da oldukça önemli bir Pazar olan İran'ındaki MEDEX'in bu yıl Türkiye'nin en önemli mobilya fuarı ISMOB ile aynı tarihte yapılıyor. Dünya ile ekonomik entegrasyonu konusunda önemli adımlar atan ve uluslararası pazarlarla olan ticari ilişkilerini güçlendirmekte olan İran'ın bu sektördeki en önemli yan sanayi fuarını Türkiye'nin mobilya fuarına denk getirmesi dikkatleri çekmekte ve bunun ülkenin ulusal sanayisi konusunda izlenen bilinçli bir politika olduğunu akla getirmektedir.

Ülkemizi bu fuarda da temsil eden tek sektörel yayın kuruluşu olarak bu sayısını Farsça ve İngilizce olarak bastığımız FURNITURK ve MOBİLYA dergilerimizle fuarda firmalarımızı yalnız bırakmayacak ve bu önemli pazarda etkin bir dağıtım gerçekleştirerek sektörümüze katma değer yaratmaya devam edeceğiz.
yazar

E-bülten için e-posta bırak