İNGİLİZ MİMARLAR AHŞABIN KULLANIMI ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GİDEREK DAHA FAZLA ODAKLANIYORLAR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İNGİLİZ MİMARLAR AHŞABIN KULLANIMI ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GİDEREK DAHA FAZLA ODAKLANIYORLAR

13-01-2014
İNGİLİZ MİMARLAR AHŞABIN KULLANIMI ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GİDEREK DAHA FAZLA ODAKLANIYORLAR
"Next Generation" tarafından yayınlanan yıllık raporda, 2013 yılı içerisinde İngilterede inşa edilen projelerin %60ını temsil eden 25 büyük mimarlık firması ile gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırma sırasında, firmaların çalışmaları 250 farklı kriter açısından değerlendirildi.

Sonuçlar değerlendirildiğinde görüldü ki, 25 büyük firma arasında %75i ahşap kullanımı ve sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluk sayesinde Pazar avantajlarını artırdığını düşünüyor. Bu oran 2012 verileriyle karşılaştırıldığında önemli bir artış anlamına gelmekte. Bu konuda başı ise %90a varan oranlarla Berkeley, Chrest Nicholson, Miller Homes ve Willmott Dixon çekmekte.

Uzmanlar pazarda sürdürülebilirlik ve ahşap kullanımının bu kadar yaygınlaşması ve prestij kazanmasında insanların evlerine giderek daha fazla önem vermeleri ve ne istedikleri konusunda bilinçlenmeleri olduğu kadar hükümetin konuya ilişkin olarak destekleyici yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesinde rolünün büyük olduğunu düşünüyor. Çünkü İngiliz hükümeti bu konuya her zamankinden fazla önem vermekte. Üstelike bu politikalarının olumlu sonuçlarını kısa bir süre içerisinde alacaklarına olan güvenleri o kadar yüksek ki, hedeflerini 2016 yılında sıfır karbon salınımlı evler olarak belirlemişler.

yazar

E-bülten için e-posta bırak