İnegölün ilk ahşap yapı marketi kuruluyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İnegölün ilk ahşap yapı marketi kuruluyor

29-08-2012
İnegölün ilk ahşap yapı marketi kuruluyor
72 yıldan bu yana sektör içerisinde yer alan Bayraktar Orman Ürünleri, yatay büyümeyi hedefliyor. Geçen yıl 2 milyon TL'lik mobilya malzemeleri toptan ve perakende satışı ile fason üretim merkezi yatırımı yapan firma, gelecek yıl İnegöl'e bir de ahşap yapı market kazandıracak.

Mobilya malzemeleri toptan ve perakende satışı ile fason üretim alanlarında ağırlıklı olarak İnegöllü mobilyacılara hizmet veren Bayraktar Orman Ürünleri, gelecek yıl 1.5 milyon TL yatırımla bin 300 metrekarelik alanda 3 katlı bir ahşap yapı marketi kurmayı hedefliyor.

Geçen yıl 2 milyon TL'lik yatırımla İnegöl Mobilya Sanayi Sitesi'ndeki bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesislerine taşındıklarını anlatan Bayraktar Orman Ürünleri AŞ Genel Müdürü Bahadır Bayraktar, ahşap yapı marketi de aynı parsel içerisinde açacakları bilgisini verdi. Bu yatırımın kendileri açısından oldukça önemli olduğuna değinen Bayraktar, "Tesisimizin hemen yanındaki bin 300 metrekare alana sahip arsayı satın aldık. Buraya 3 katlı showroom özelliğinde bir ahşap yapı market inşa etmeyi hedefliyoruz. Mutfak beyaz eşyasından sunta, MDF, dekorasyona yönelik ağaç grubu çeşitleri yer alacak. Toplam yatırım maliyetini 1.5 milyon TL olarak hesapladığımız projemizi hayata geçirdiğimizde sektöre yönelik her türlü ürünü burada bulmak mümkün olacak. Diğer yandan önceki yıllarda İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 dönümlük bir arazi aldık. Mobilya ve yan sanayinin gelişimi ölçüsünde buradaki yatırımlarımızı da şekillendireceğiz" dedi.

Aylık üretim miktarı 1000 metrekare

Mobilya sanayine yönelik fason üretimlerine 2011 yılında başladıklarını ifade eden Bahadır Bayraktar, CNC delik delme ve çoklu işlem makinelerini de bünyelerine katarak, kendilerinden istenilen ürünü kesim, bantlama ve çoklu işlemden geçmiş olarak bir paket halinde teslim edebildiklerini söyledi. Aylık üretim miktarını 1000 metrekare olarak açıklayan Bayraktar, "Aldığımız iki yeni makineyle üretimimize çoklu işlem halkasını da ekledik ve temrinler konusunda artık saatlerle yarışıyoruz. Teslimatlarımızı gün değil, saatlerle yapıyoruz. Ayrıca çoklu işlem de portföye eklendiği için yapılan işin katma değeri yükseldi" diye konuştu.

Sektörde yatay büyümeyi hedefliyor

Bayraktar Orman Ürünleri AŞ'nin 1940 yılında Fikri Bayraktar tarafından kurulduğunu ve o yıldan bu yana orman ürünleri sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Bayraktar, kerestecilikle faaliyetlerine başlayan firmanın daha sonra sunta, plaka ve MDF üretiminin yanı sıra mobilya yapımında kullanılan diğer tüm malzemelerin alım satımını da yapmaya başladığını hatırlattı. Yan sanayi olarak mobilya üretimine destek olmak amacıyla makine parkını da geliştirdiklerini anlatan Bahadır Bayraktar, panel ebatlama makinesi ve kenar bantlama makinesi alarak, hizmet ağını genişlettiklerini, bunların dışında mobilya ve mutfak kapaklarında kullanılan hazır kapak alanında da hizmet verdiklerini dile getirdi. Marmara'nın yanı sıra Ege ve İç Anadolu Bölgelerinde etkin olmayı hedeflediklerini dile getiren Bayraktar, sektör içerisinde yatay büyüme yoluyla ilerlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

yazar

E-bülten için e-posta bırak