IMIB Yaratıcı endüstrilerde farklı vizyonlar adlı tasarım projesini hayata geçirdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

IMIB Yaratıcı endüstrilerde farklı vizyonlar adlı tasarım projesini hayata geçirdi

12-06-2012
IMIB Yaratıcı endüstrilerde farklı vizyonlar adlı tasarım projesini hayata geçirdi
Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar projesi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansının mali desteği ile hayata geçirildi. Genç mimar ve tasarımcılar ile sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi ve Türk doğal taşlarını daha yakından tanıtmayı amaçlayan proje, gençlerin mesleki eğitimlerini desteklemeyi hedefledi.

Geçtiğimiz yılın Ekin ayında start alan proje kapsamında; genel düzeyde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler, bu meslek dalları ile ilgilenen kişiler ve doğal taş sektörü temsilcileri hedeflendi. Proje özelde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde öğrenim gören 30 öğrenciyi kapsıyordu.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan 30 öğrencinin seçilmesiyle başlayan proje, öğrencilerin bir aylık eğitimleri ve çeşitli uygulama faaliyetleriyle devam etti.

Öğrencilere aynı zamanda yaratıcılık ve yenilikçilik yönlerini geliştirme fırsatı tanınarak uygulamaya dönük çalışmalar gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra yaratıcı endüstrilere yönelik farkındalık çalışmalarının arttırılması ve sektörler arası işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla seminer ve sempozyumlar düzenlendi. Bu sayede sektör temsilcileri ile mimar ve endüstriyel tasarımcılar bir araya getirilerek farklı vizyonların gelişmesine destek verildi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak