IMIB Tasarım Ödülleri Yarışması Sona Erdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

IMIB Tasarım Ödülleri Yarışması Sona Erdi

13-06-2012
IMIB Tasarım Ödülleri Yarışması Sona Erdi
Genç mimar, iç mimar ve tasarımcıların Türk doğal taşlarına yönelik farkındalıklarının artırılması ve yaratıcılıkla yeniden değerlendirilen doğal taşlardan sürdürülebilir ürünler tasarlanmasını hedefleyen Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak isimli tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteğiyle gerçekleştirilen Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar adlı proje kapsamındaki yarışmanın birincisi, TWEAK adlı bisiklet parkı tasarımlarıyla, MSGSÜ Endüstriyel Ürün Tasarımı Bölümünden Yusufhan Doğan, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümünden Mustafa Özkurt ve Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Ali Can Erdal oldu. Ekip 12 bin TL ödül aldı. Ödül töreninde; ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verildi. Ayrıca 5 adet 2 bin TLlik mansiyon ve toplam 2 bin TLlik satın alma ödülü de sahiplerini buldu.

64 başvurunun yapıldığı yarışman kapsamında genç tasarımcılardan; alışveriş merkezleri, havaalanları, dış cephe kaplama, banyo ve bahçe peyzajı gibi alanlarda günlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir, özgün tasarımlar ve ürünleri doğal taşla tasarlamaları istendi. Yarışmaya, Türkiye ve KKTCdeki üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Meslek Yüksek Okullarından ön lisans öğrencileri başvurdu. Tasarımlar; MSGSÜ öğretim üyeleri ile tasarım ve mimarlık camiasından konularında uzman ve seçkin kişilerin yer aldığı 15 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, bu yarışma ile Türk doğal taşlarının daha yakından tanınmasını, geleceğin genç mimar, iç mimar ve tasarımcılarının sektörle buluşturulmasını amaçladıklarını ifade etti. Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar projesi ve tasarım yarışması ile söğrencilerin Türk doğal taşına ilişkin farkındalıklarının artırılarak gelecekte imza atacakları projelerde doğal taş kullanmalarının teşvik edilmesini de hedeflediklerini anlatan Özer, bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirerek gençleri teşvik etmek istediklerini söyledi.

Yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten Özer, Başvuruda bulunan tüm genç arkadaşlarımızın birbirinden değerli tasarımları, aslında sektörümüzün ve ülkemizin gençlerle ne kadar çok gurur duyması gerektiğinin kanıtıdır. Eğitime ve gençliğe yaptığımız her yatırım fazlasıyla ülkemize geri dönecektir. dedi. Özer, İMİB olarak, her zaman geleceğe ve dolayısıyla gençliğe yatırım yapılması gerektiğine inandık. Genç arkadaşlarımızı sektörümüz ile ilgili bilgilendirmek ve bu proje ile hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olmak bizleri çok mutlu ediyor. Bundan sonra da benzer projelere imza atmak ve zaman içinde çok daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmak istiyoruz. diyerek sözlerini tamamladı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak