IKEA' 'nın, Yeni Konsept Mağazası Bodrum 'da Açıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

IKEA' 'nın, Yeni Konsept Mağazası Bodrum 'da Açıldı

02-05-2014
IKEA' 'nın, Yeni Konsept Mağazası Bodrum 'da Açıldı
İsveçli mobilya zinciri Ikea'nın, dünyada daha önce 2 ülkede uyguladığı yeni konsept mağazası, Ikea Türkiye tarafından Bodrum'da da açıldı.

Dünyada 40 ülkede 330'ün üzerinde mağazası ile faaliyet gösteren İsveç kökenli mobilya mağaza zinciri Ikea, mağazacılıkta yeni bir konsept daha başlattı. Daha önce İspanya ve Yunanistan adalarında uygulanan ve Pick up adı verilen küçük metrekareli dağıtım ve teslimat noktaları, Türkiye'de de açıldı. Ikea Türkiye Genel Müdürü Fuat Atalay, şimdilik Bodrum'da uygulanmaya başlanan yeni konsepti, ileriki dönemde başka şehirlere de götürebileceklerini söyledi. 400 metrekarelik showroom ve 800 metrekarelik deponun yer aldığı yeni konsept mağazalarda 2 bin çeşit ürün sergilenirken, müşteriler, kalan 7 bin ürüne de uzmanların da yardımı ile katalog ve internet üzerinden görerek seçiyor. 300 TL'ye kadar olan siparişlerden kargo ücreti tahsil edilmezken, 300 TL altı siparişlerde siparişin hacmine göre farklı kargo ücreti tahsil ediliyor.

Bodrum'daki mağazanın açılışında basın mensupları ile bir araya gelen Genel Müdür Fuat Atalay, bugün itibari ile 10'uncu gününe giren Ikea Bodrum Mağazası'nın oldukça büyük bir ilgi ile karşılandığını söyledi. Daha çok Bodrum yaşam tarzına uygun ürünlerin sergilendiği mağazada tüketicilerin bütün Ikea ürünlerini görerek aldıklarını belirten Atalay, "Ikea Türkiye olarak pazarın yerel şartlarını önemsiyoruz. Yazları 1.5 milyona çıkan nüfusu ile Bodrum, bu konsepti uyguladığımız ilk bölge oldu. Potansiyelleri değerlendiriyoruz. Farklı şehirlerde de bu konsepti uygulayabiliriz" diye konuştu.

5 yılda 3 mağaza daha açacak

Türkiye genelinde ikisi İstanbul'da ve birer tane de Ankara, İzmir ve Bursa'da olmak üzere 5 Ikea mağazası bulunuyor. Atalay, önümüzdeki 5 yıl içinde 3-4 Ikea mağazası açma planları olduğunu ayrıca orta ölçekli farklı bir konsept için de Ikea Global ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Atalay, Türkiye'de büyük metrekareli yeni mağazaların ise Avrupa ve Anadolu yakasında birer tane olmak üzere İstanbul'da ve bir tane de Antalya'da açmak istediklerini belirtti. Ikea, 2005'te Maya Holding AŞ'nin ana hissedarı olduğu Mapa Mobilya ve Aksesuar AŞ ile Türkiye pazarına girmişti. Şu anda Ikea Türkiye'nin dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını söyleyen Fuat Atalay, bu yıl enflasyonun üzerinde bir büyüme planladıklarını dile getirdi. Atalay, rakiplerinin pazardan çekilmeleri ile ilgili de şu ifadeler kullandı: "Son 15 yılda Türkiye pazarına girmiş pek çok perakendeci Türkiye'den çekildi. Perakende alanında rekabet çok yoğun yaşanıyor. Bu Türkiye için iyi. Rekabetin olduğu yerde kalite ve çeşitlilik artıyor, müşteri kazanıyor." Ayrıca Atalay, çıkanların yerine yeni markaların gelmeye devam edeceğini de söyledi.

Türkiye de tedarikçisi

Ikea, 45'ten fazla ülkeden global tedarik yapıyor. Bunlardan biri de Türkiye. Fuat Atalay, Ikea'nın Türkiye'de alım ofisi bulunduğunu belirtti. Cam ürünler, metal aksesuar, tekstil, halı gibi pek çok ürününü buradan tedarik edildiğini dile getiren Atalay, "2013'te Ikea, Türkiye'den 600 milyon dolarlık mal tedarik etti. Şimdi mobilya tedariki için görüşülüyor" dedi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak