II. Ulusal Mobilya Kongresi Denizli’de Gerçekleştirilecek

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

II. Ulusal Mobilya Kongresi Denizli’de Gerçekleştirilecek

01-10-2012
II. Ulusal Mobilya Kongresi Denizli’de Gerçekleştirilecek
İlki Hacettepe Üniversitesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği tarafından gerçekleştirilen “Ulusal Mobilya Kongresi”nin ikincisi 11-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Denizli’de Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenecektir. Dergimizin destekleyici kuruluşlar arasında olduğu etkinlikte Nesip Uzun, kongreye ‘Mobilya Sanayi ve Medya İlişkileri Bağlamında Sektörel Yayıncılık’ konulu bir bildiri gönderdi.
İlki 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği tarafından gerçekleştirilen Ulusal Mobilya Kongresi’nin ikincisi Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli’de organize ediliyor.

Çoğunluğunu küçük ve orta ölçekli işletmelerin oluşturduğu mobilya sektörü, son 30 yıldır değişen uluslararası pazar koşulları ile birlikte hızlı bir gelişme göstermektedir. İşletmeler, yurtdışına ihracat yapabilmek için teknolojilerini ve üretim anlayışlarını yenilemek zorunda kalmaktadır. Bu değişim üretim kalitesi, standartlaşma, iş güvenliği, pazarlama anlayışı gibi birçok konuda ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir.

Mobilya endüstrisindeki işletmeler, karşılaştıkları sorunlara çözüm üretimi için üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilim insanlarından destek almaktadır.

II. Ulusal Mobilya Kongresi ile ülkemiz mobilya endüstrisinin teknoloji, tasarım, üretim, pazarlama ve işletme yönetimi açısından mevcut durumunun değerlendirilmesi ve artan rekabet koşullarında yeniden yapılandırılması için firma temsilcileri ve bilim insanları arasında bilimsel bir tartışma ortamı oluşturmak amaçlanmıştır.

Kongrede farklı üniversitelerden ortak alanlarda çalışan bilim insanlarının ve firma temsilcilerinin bir araya gelerek tanışmaları ve görüşlerini ifade etmeleri, bundan sonraki yıllarda işletmelerin istek ve taleplerine cevap verilebilmesi için gerekli bağın kurulması hedeflenmiştir.

Kongre kapsamında; “mobilya endüstrisinde sektörel yapı, üretim planlama, mobilya mukavemeti, mobilyada üstyüzey işlemleri, işletme yönetimi, kalite kontrol, pazarlama, kereste ve orman ürünleri teknolojisi, malzeme teknolojisi, makine teknolojisi, aksesuar ve yan sanayi teknolojisi, ahşap koruma teknikleri, mobilya tasarımı, iç mekan tasarımı, endüstriyel ürün tasarımı, tasarımda insan boyutları, ergonomi, herkes için tasarım, bilgisayar destekli tasarım, mobilya eğitimi, işçi sağlığı ve iş güvenliği, tüketici araştırmaları, dış ticaret, taşımacılık ve navlun desteği” konularında en az 200 tebliğin sunulup tartışılması beklenmektedir.

Destekleyicileri arasında TÜBİTAK, MAKSDER, IIB, MOSDER gibi kurumların yanısıra SAMET, BÜROTEKS ve MOBİYA DEKORASYON DERGİSİ gibi sektörel kuruluşların bulunduğu etkinlikte, politikacı, firma temsilcileri ve bilim insanları da hazır bulunacak, Türk mobilya sektörünün sorunları ve çözümlerıne yönelik konferans ve panellere ek olarak firmaların ürünlerini sergileyebileceği geniş kapsamlı bir sergi de yer alacaktır. Sonuç bildirgesinin ertesinde, kongre Denizli ve çevresini kapsayan bir günlük tanıtım gezisi ile sona erecektir.

yazar

E-bülten için e-posta bırak