IFFINA 2024, ASMINDO Tarafından Sürdürülebilir Tasarım Temasıyla Yeniden Düzenleniyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

IFFINA 2024, ASMINDO Tarafından Sürdürülebilir Tasarım Temasıyla Yeniden Düzenleniyor

20-07-2024
IFFINA 2024, ASMINDO Tarafından Sürdürülebilir Tasarım Temasıyla Yeniden Düzenleniyor
Başkan Joko Widodo tarafından açılışı yapılan 2023’teki başarılı serginin ardından ASMINDO, 14-17 Eylül 2024 tarihleri arasında ICE (Indonesia Convention Exhibition) BSD, Tangerang’da "Sürdürülebilir Tasarım" temasıyla IFFINA 2024’ü yeniden düzenleyecek. Serginin teması, ASMINDO ve Endonezya mobilya sanayicilerinin ilgili endüstrilerin sürdürülebilirliğine olan duyarlılıklarını yansıtmak amacıyla seçildi. Sürdürülebilirliğe odaklanmanın yeni fırsatlar yaratacağına ve endüstrimizin rekabet değerini artıracağına inanıyoruz.

IFFINA 2024, ASMINDO Tarafından "Sürdürülebilir Tasarım" Temasıyla Yeniden Düzenleniyor

Başkan Joko Widodo tarafından açılışı yapılan 2023'teki başarılı serginin ardından ASMINDO, 14-17 Eylül 2024 tarihleri arasında ICE (Indonesia Convention Exhibition) BSD, Tangerang'da "Sürdürülebilir Tasarım" temasıyla IFFINA 2024'ü yeniden düzenleyecek. Serginin teması, ASMINDO ve Endonezya mobilya sanayicilerinin ilgili endüstrilerin sürdürülebilirliğine olan duyarlılıklarını yansıtmak amacıyla seçildi. Sürdürülebilirliğe odaklanmanın yeni fırsatlar yaratacağına ve endüstrimizin rekabet değerini artıracağına inanıyoruz.

Bu yılki “Mobilya Endüstrisi Buluşması”nda, Kooperatifler ve KOBİ'ler Bakanlığı'nın desteğiyle ASMINDO, IFFINA 2024'ü mobilya, zanaat ve tasarım endüstrisi aktörleri için önemli bir platform olarak sunmak istiyor. Uluslararası sergi etkinliği IFFINA+ Endonezya Mobilya ve Tasarım Fuarı 2024 aracılığıyla, Endonezya mobilya ve zanaat endüstrisini daha yüksek ve daha geniş bir seviyeye çıkarmayı bekliyoruz. Bir diğer ilgi çekici nokta ise IFFINA 2024'ün mobilya endüstrisi sergi markası INTERZUM'a ev sahipliği yapacak olması; bu sergi IFFINA ile birlikte ICE BSD'nin 9. Salonunda düzenlenecek. IFFINA ve INTERZUM arasındaki bu etkileyici işbirliği, mobilya endüstrisini destekleyen ürünlere odaklanarak, endüstri aktörleri ve ziyaretçiler için eksiksiz bir paket sunmayı amaçlıyor.

ASMINDO, bu yılki IFFINA'yı önceki yıllara göre daha etkileyici hale getirmeye kararlı, yani küresel ölçekte daha büyük bir potansiyel pazar ağı getirerek, 2024 yılı için öngörülen talebin 766 milyar USD'ye ulaşması bekleniyor (Statista 2024'e göre). ASMINDO, Endonezya'nın gelecekte dünya mobilya pazarının %1'ini ele geçirebileceğinden emin ve iyimser. Bu, Endonezya mobilya endüstrisi için 7 milyar USD'lik bir potansiyel gelir anlamına geliyor. Bu yılki IFFINA'nın hedeflenen ziyaretçi sayısı 2023'ten %20 artacak ve Kooperatifler ve KOBİ'ler Bakanlığı ile ASMINDO'nun kendisi tarafından yurtdışında etkinliği tanıtma programlarını aktif olarak yürütmesiyle tam desteklenecek.

İşlem sayısındaki büyümenin geçen yıla göre %30 artması bekleniyor. ASMINDO, Covid-19 sonrası yerli ekonominin toparlanmasıyla ülke içinde mobilya ve zanaat satın alma ihtiyacının artmasıyla bunun gerçekleşebileceği konusunda iyimser. Özellikle konaklama sektörü iç turizmin potansiyelini optimize etmek için toparlanıyor. IKN (Ibukota Nusantara) kalkınma programının tanıtımı da yerli mobilya ve zanaat endüstrisi aktörlerine yeni bir soluk getirdi. ASMINDO, üyelerinin çoğunluğunu oluşturan KOBİ'lerin mobilya ve zanaat ürünlerini sağlamak için PT. Bina Karya ile bir MOU imzalayarak somut adımlar attı. Bu adımın KOBİ'lerimizi güçlendirmesi ve endüstriyi ilerletmesi bekleniyor. ASMINDO Başkanı Dedy Rochimat, "İkinci dairede mobilya ve zanaat sergileri düzenlemenin öncüsü olarak IFFINA'nın varlığı, diğer ASEAN üye ülkelerinin ASMINDO'nun adımlarını izleyerek benzer uluslararası sergiler düzenleyerek ikinci dairede Güneydoğu Asya bölgesinde elverişli bir ekosistemin büyümesini artırmasının bir itici gücü olarak beklenmektedir." dedi. ASMINDO, dünya mobilya ve zanaat pazarının karşılanmayan ihtiyaçlarını karşılamayı ve mobilya ve zanaat endüstrisi aktörleri için umut verici iş fırsatları sunmayı amaçladığından, bu adımı atmaktan vazgeçmiyor.

Bu arada, Kooperatifler ve KOBİ'ler Bakanı Teten Masduki şunları belirtti: "Yerli zanaat endüstrisi ve KOBİ'ler, pandemi gibi zorlu zamanlarda bile Endonezya ekonomisinin hayatta kalmasının direkleri olmuştur, son yıllarda toparlanma dönemine kadar. Pandemi sonrası dönemde mobilya endüstrisini destekleyen zanaat KOBİ'lerinin de önemli katkılarda bulunabileceği göz ardı edilemez. Bu nedenle, hükümet, Kooperatifler ve KOBİ'ler Bakanlığı aracılığıyla, geçen yıldan itibaren IFFINA'nın uygulanmasını bir kez daha destekleme taahhüdünde bulunmuştur".

Bu, ulusal pazar potansiyeli ve ihracat ihtiyaçlarıyla uyumlu bir mobilya ve zanaat endüstrisi ekosistemi oluşturarak dünya standartlarında bir Endonezya mobilya ve zanaat endüstrisinin gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle, ilgili endüstrilerin gelişimini desteklemede güçlü ve entegre bir tedarik zincirinin anahtar kelimelerden biri olması beklenmektedir. ASMINDO, fenomenal destekleri için Ticaret Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı (KLHK), Turizm Bakanlığı, BUMN Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Yatırım BKPM Bakanlığı, Endonezya Bankası, Endonezya Kadin, Finansman Kuruluşları, ilgili sanayi dernekleri ve tüm stratejik ortaklara teşekkür etmek istiyor. Sergi organizatörü olarak Mahala Imaji Kreasi ile işbirliği içinde, ASMINDO, IFFINA 2024'ün ICE (Indonesia Convention Exhibition) BSD, Tangerang'da 30 bin metrekareden fazla bir alanı kapsayacağı konusunda iyimser. IFFINA 2024'ün, mobilya, zanaat, proje tasarımı, ev eşyaları, ev kumaşı ve dekoratif & hediye gibi ilgili endüstrileri kapsayan katılımcılar için bir vitrin olması beklenmektedir. Bu yıl Eylül ayında görüşmek üzere ve Endonezya mobilya ve zanaat endüstrisinin gelişmesini dileriz!

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak