IFEX 2014: Güney Doğu Asyanın Mobilya Merkezi Olmaya Soyunan Bir Ülkenin Yeni Bir Başlangıç Yapan Mobilya Fuarındaydık

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

IFEX 2014: Güney Doğu Asyanın Mobilya Merkezi Olmaya Soyunan Bir Ülkenin Yeni Bir Başlangıç Yapan Mobilya Fuarındaydık

13-05-2014
IFEX 2014: Güney Doğu Asyanın Mobilya Merkezi Olmaya Soyunan Bir Ülkenin Yeni Bir Başlangıç Yapan Mobilya Fuarındaydık
Uzak Asya?nın poansiyeli yüksek ve hızla gelişen mobilya pazarlarından olan Endonezya kendisine uluslararası pazarlarda şans bulmaya çalışan bir ülke. Geniş tropik ormanları, başta rattan olmak üzere zengin ahşap ürün çeşitleri, 250 milyarlık nüfusu, biribiri ardınca açılan tasarım okulları, uluslararası tanıtım faaliyetleri ve sektörü destekleyen devlet politikaları ile Endonezya bu anlamda Güney Doğu Asya?nın gelecekteki en önemli mobilya üretici ve ihracatçısı bir ülkesi olmaya aday gözüküyor. Son birkaç yıldır tasarımdan pazarlamaya, tanıtımdan fuarcılığa kadar pek çok alanda önemli genişmeler kaydeden ülkenin en büyük mobilya etkinliği olan IFEX fuarı da böylesi bir ortamda yayın grubumuzun da katılımı ile kapılarını bu yıl ilk kez yeni bir organizatörle ve yeni bir isim altında açtı.
UBM, Dyandra ve AMKRI işbirliği

Endonezya, üyesi bulunduğu Asean Furniture Industries Council AFICin Mart ayı içerisinde Güney Doğu Asya ülkeleri fuar programlarına parallel olarak Çin fuarlarının hemen öncesinde Malezya, Singapur, Vietnam, Tayland, Filipinler gibi ülkelerin moblya fuarlarının arasında kendisine yer bulmuş olan bir ülke pazarı olarak dikkat çekmekte.

Başkent Jakartada 2008 yılından itibaren ASMINDO adlı derneğin öncülüğünde Dyandra adlı fuar organizatörü tarafından IFFINA adı altında gerçekleşmekte olan fuar, geçtiğimiz yılın yaz aylarında yine Dyandra ile uluslararası fuarcılık devi UBM arasında imzalanan anlaşmaya istinaden, Endonezya Mobilya ve El Sanatları Derneği AMKRI öncülüğünde bu kez IFEX (Indonesia International Furniture Expo) adı altında daha profesyonel ve uluslararası standartlara kavuşturularak, ilk oturumunu 11 14 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Endonezyalı Mobilyacıların Hedefi 5 Milyon ABD Dolarlık Bir İhracat

Fuarın önemi çerçevesinde açılışa Endonezya Ticaret Bakanı Muhammad Luti, Snayi Bakanı Mohamad Hidayat gibi isimler katIlırken, Endonezya Mobilya ve EL Sanatları Derneği AMKRInin başkanı MR. Soenoto yaptığı açış konuşmasında hedeflerinin 5 milyon ABD doları bir mobilya ihracatı olduğunu belirterek IFEX gibi fuarlar sayesinde bu hedefe giderek yaklaşmakta olduklarını ifade etti.

Fuar sırasında mikrofonlarımıza konuşan UBM Asya Başkan Yardımcısı Christopher Eve, IFEXin kendi dönemlerindeki ilk Endonezya mobilya etkinliği olmasına karşın büyük bir başarıya ulaştığını, ve fuarın ülkenin uçsuz bucaksız kaynaklarının iyi değerlendirildiğinde nasıl bir ihracat patlaması yapabileceğinin sinyallerini vermiş olduğunu söyledi. Amaçlarının UBM Asya olarak, IFEXI yine kendileri tarafından organize edilen Malezya fuarı ile işbirliği halinde ortak programlar çıkartarak bölgenin en önemli mobilya fuarı haline getirermek olduğunu vurgulayan Eve böylesi bir işbirliğinin uluslararası ziyaretçilere de büyük kolaylıklar getirerek her iki fuarın ziyaretçi potansiyelini de artırabileceğine dikkat çekti.

Hedef Sadece Bölgesel Anlamda Değil, Uluslararası Anlamda da Önemli Bir Merkez Olmak

Dyandranın UBM Asia Indonesia adı altında gerçekleştirdiği joint venture çerçevesinde Jakartanın altı holden oluşan JIexpo fuar alanında düzenlenen IFEX 2014 fuarı, deneyimli ekibi ve uluslararası vizyona sahip uluslararası organizatörü sayesinde öncekilerden oldukça farklı bir fuar görünümü çizdi. Dünya basınının desteğini arkasına alan ve bölge ülkelerinin yanısıra Avrupa ve Amerika kıtasında da yoğun bir tanıtım kampanyası gerçekleştiren IFEX yöneticilerinin çabaları sonuçsuz kalmadı ve katılımcı 400 firmanın ürün ve hizmetleri başta bölge ülkeleri olmak üzere üçte biri 108 farklı yabancı ülkeden gelen toplam 6.113 ziyaretçi tarafından gezilerek, Endonezya standlarında önemli bir başarıya imza attı.

Fuarın yabancı katılımcıları arasında Çin başı çekerken bunu sırasıyla Tayvan, İtalya, Belçika, ABD ve Fransa gibi batılı ülkeler ile Malezya ve Singapur gibi Asya ülkeleri takip etmekteydi.

Tasarım ve Sürdürülebilirlik Kavramlarının Öne Çıktığı Etkinlikler

Genç tasarımcıların ödüllü ürünlerinin sergilendiği galeriden Endonezya ticaret Merkezinin yıllık toplantısına, sektörel panel ve sunumlardan Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFPnin resmi toplantısına kadar pek cok etkinliği de bünyesinde bulunduran IFEX 2014te yer alan senire başlıklarınıdan bazıları şöyle idi: Tasarım Geliştirme, Avrupa Mobilya Pazarı, ABDde Tüketici güvenliği yasaları ve Avrupa Ülkelerinde Tasarım Trendleri Fuar sırasında ayrıca En İyi Mobilya ve En İyi Stand tasarım ödülleri de sahiplerini buldu.

Fuarda sergilenen ürünler arasında Bahçe ve Balkon mobilyaları, Rattan ve Bambu ürünler, Yatak odası, oturma odası, yemek odası, mutfak ve banyo mobilyaları, ofis mobilyaları ve el işi dekoratif ürünler bulunmaktaydı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak