HOLZHER / Barış Karakurt: Servise çok önem veriyor ve bayilerimiz aracılığıyla Türkiyenin neresinde olursa olsun müşterileimize en geç 24 saat içerisinde bir çözüm sunabiliyoruz.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

HOLZHER / Barış Karakurt: Servise çok önem veriyor ve bayilerimiz aracılığıyla Türkiyenin neresinde olursa olsun müşterileimize en geç 24 saat içerisinde bir çözüm sunabiliyoruz.

13-11-2014
HOLZHER / Barış Karakurt: Servise çok önem veriyor ve bayilerimiz aracılığıyla Türkiyenin neresinde olursa olsun müşterileimize en geç 24 saat içerisinde bir çözüm sunabiliyoruz.
Barış Karakurt, MICHAEL WEINIG AG?nin kardeş kuruluşu olan HOLZHER?in Türkiye Satış Müdürü. 2014?ün Eylül ayı itibariyle Istanbul?da ikamet eden Almanya doğumlu genç bir profesyonel. Tüyap Ağaç işleme Makineleri Fuarı sırasında kendisi ile kısa röportaj yaparak Firmanın faaliyetleri ve makineleri hakkında bilgi aldık.
Kendinizi tanıtabilir misiniz

Adım Barış Karakurt. Almanyanın Solingen şehrinde yaşadım. Üniversiteyi Düsseldorfta tamamladıktan sonra WEINIG ISTANBULda Almanca ve İngilizce bilen bir Türk olarak, HolzHer GmbH firmasına Türkiye Satış Müdürü olarak dahil oldum.

Görev alanınız içerisinde sadece Türkiye pazarı mı var, yoksa civar ülkelerle de ilgileniyor musunuz

HOLZHER için Türkiye Bölgesi sorunluluğum ile birlikte ayrıca WEINIG adına Ortadoğu bölgesi, Dubai, Katar, Kuwait gibi ülkelerdende sorumluyum.

Birleşmeden sonra Weinig ile Holzher arasında farklı sektörlerde farklı makinelere ağırlık veren bir iş bölümü var. Biraz bundan bahseder misiniz

Weinig firması bildiğiniz gibi masif ağaç sektörünün lideri olan bir firmadır. Holzher firması panel sektörüne yönelik işlemler yapan makinelerı üretiyor. MICHAEL WEINIG AG çatısı altında toplam 6 kardeş firmaları ile birlikte sektöre komple bir hizmet veriyoruz. Tomruktan başlayarak kalemden mobilyaya kadar tüm işlemleri sunabilmekle tam kapsamlı çözümler üretiyoruz.

Şimdilerde pencereye yönelik olarak her HOLZHERin WEINIG ile birlikte ortak bir çalışması var. Piyasaya yeni sürülen MULTIREX. Holzherin CNC makinesinin Weinigin tasarım departmanı ile ortak bir biçimde geliştirildi ve pencere sektörü için çok optimal bir ürün elde edilmiş oldu.

Birleşme öncesinde Holzherin Türkiye satışları, payı nasıldı Birleşme sonrası nasıl bir gelişme gerçekleşti

Ciro bazında konuşacak olursak, Holzherin Türkiye pazarındaki satışları 1 ila 2 milyon Euro arasında değişiyor. Yapılan çalışmalarla bu ciroyu artırmayı hedefliyoruz. Bu sene piyasaya yeni sunduğumuz LUMINA, EVOLUTION, ACCURA ve MULTIREX gibi yeni makinelerimiz var. Onlarla birlikte yeni atılımlar yapmayı bekliyoruz. Özellikle endüstriyel makinelerde orta segmentte % 5 gibi bir pazar payına sahibiz. Bunu artırmak ve iki katına çıkartmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Holzher olarak Türkiyedeki bayilik yapınız hakkında bilgi verir misiniz

Aynı çatı altında olduğumuz için, Weinig ile birleştikten sonra Holzher Türkiyede Weinigin diğer bayilerinden de yararlanıyor. Kayseri ve Ankara bayileri ile çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Ortadoğudaki bayilerimiz de çoğunlukla aynı olmaları firmalarımızın daha efektif çalışabilmelerini sağlıyor ve sektöre böylece çok daha iyi hizmet verebiliyoruz.

Türkiyede panel mobilya masif ağaçtan çok daha fazla bir paya sahip ve belki de fiyat nedeniyle daha fazla tercih edilir konumda. Bu Holzher için bir avantaj olsa gerek. Holzherin diğer ayırdedici avantajları arasında neler ön plana çıkıyor

Holzher firmasi olarak benim Istanbulda olmamla artık doğrudan müşterilerimiz ile irtibata geçebiliyoruz. Böylece Alman kalitesini ve teknolojisini aynı dili konuşarak en uygun şekilde sunmaktayız. Holzherin çok önem verdiği diğer bir konu ise bayisi ile birlikte uyumlu olarak çalışmasıdır. Biz servise çok önem veririz. Bayimiz Ligno Makinenin tecrübesine dayanarak Türkiyede nerede olursanız olun her hangi bir sorunda en geç 24 saat içerisinde bir çözüm sunabiliyoruz. Bu nedenle bizim ürünlerimizi kullananlar her fırsatta bayimiz Ligno Makineden duydukları memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Holzher, ilk satışı satış elemanının yaptığını ancak ikinci satışın ise servis elemanı tarafından yapıldığının altını çizer her zaman.

Peki, şu anda Holzherin hangi makineleri Türkiye pazarında daha fazla revaçta diyebiliriz

Bu sene piyasaya yenilikler sunuyoruz. Kenar bantlamada büyük ilgi gören LUMINA ve ACCURA haricinde dikey CNC makinemiz EVOLUTION ve daha önce belirttiğim MULTIREX makinelerimizle son derece inovatif makineler piyasaya sürüyoruz. Burada da patentlerimizle birlikte oldukça iddialıyız. Bu sene ağustos ayında Amerikanın IWF fuarında patentli GluJet ve EVOLUTION ile iki ödül kazandık.

Türk pazarı, bu fuarda da görüldüğü üzere yoğun bir rekabetin yaşandığı bir pazar. Yerli makinelerin yanısıra hemen hemen tüm uluslararası markalar bu pazara girmiş durumda. Holzher olarak bu rekabetçi ortamdan hangi özellikleriniz ile sıyrılabileceğinizi düşünüyorsunuz Sizim makinelerinizin en önemli avantajları olarak neleri sayabilirsiniz

Tüyap fuarı, Hannover ve Nürnberg fuarları ile karşılaştırıldığında panel sektöründe en fazla rekabetin yaşandığı bir fuar. Amerika, Rusya, İtalya, Japonya gibi ülkelerdeki fuarlar ile karşılaştırırsanız, en büyük rekabetin Tüyap fuarında yaşandığını söyleyebilirim. Bizim bu tür fuarlardaki en önemli avantajımız, her şeyden önce sektöre Alman kalitesi ve garantisi ile en iyi makineleri sunuyor olmamızdır. Holzherin üretiminde her zaman en son teknoloji kulanılmaktadır ve sürekli optimize edilmekte olduğundan dünyaca tanınmış bir Alman markasıyız.

Türkiye pazarı aynı zamanda fiyata endeksli, price sensitive diye tanımlanan bir pazar. Siz kalite ve fiyat dengesi göz önüne alındığında Holzherin makinelerinin pazarın hangi seviyesinde olduğunu söyleyebilirsiniz

Holzherin makineleri ile calışan müşterilerimiz makinelerimize yaptıkları yatırımın karşılığını 100% aldıklarının bilincindeler. Satışlarımızı fiyat üzerinden değil, kalitemiz üzerinden yaparız. Bir misal verelim: Bir Mercedes ile bir FIAT arasındaki farkı düşünecek olursak, biz kalite ve servisin en iyisini sunan bir Alman firmasıyız. Büyük firmalara, büyük kapasiteli ve hızlı işler çıkartan makineler veriyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz

Önemli olan 2010 senesinden itibaren Weinig ile birlikte aynı çatı altında çalışıyor olmamızdır. Türkiye pazarındaki en önemli avantajımız ise buradaki ofis ve bayilerimiz aracılığıyla aynı dili konuşan bir ekiple, alman kalitesi ile hizmet vermemizdir. Ligno Makine ile birlikte bir takım halinde çalışıyoruz ve 18 senelik bir tecrübe ile müşterilerimize güvence veriyoruz.
yazar

E-bülten için e-posta bırak