HIZLI KENTLEŞME ÇİN EKONOMİSİNİ ZORLUYOR

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

HIZLI KENTLEŞME ÇİN EKONOMİSİNİ ZORLUYOR

24-04-2014
HIZLI KENTLEŞME ÇİN EKONOMİSİNİ ZORLUYOR
Çin ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul piyasalarındaki fiyat artışları hızlı şekilde devam ediyor. Çin inşaat, gayrimenkul, çevre, enerji ve metal sektörlerindeki gelişmeler.

Çinde İnşaat ve Gayrimenkul Piyasaları

Çin ekonomisinin lokomotifi durumuna geçen inşaat ve gayrimenkul piyasası diğer piyasaların yavaşlamasına rağmen hızla büyümeye ve fiyatlar artmaya devam ediyor. Şanghay, Pekin, Guangzhou gibi büyük şehirlerdeki fiyat artışları son üç aydır %10 un üzerinde gerçekleşirken ve aynı oran ikinci kademe şehirlere de yansımaya başladı. Çin hükümetinin istatistiklerine göre nüfusun %50 si şehirlerde yaşıyor. Şehirlerin hızla büyümesinin senelik maliyeti 12 milyar dolar.

Endüstriyelleşmenin tetiklediği bu büyüme ülkenin doğal kaynaklarını zorlamakta ve çevreye büyük zararlar vermekte.

Hızlı büyümeye karşı yerel hükümetler yeni kontrol mekanizmaları uygulamaya koyacak ikinci ev sahibi olmak isteyenler gayri menkulün toplam maliyetinin %60 ını yatırmadan kredi alamayacaklar. Hızlı büyümeyi tetikleyen ikinci unsur ise büyük inşaat ve mütahitlik firmalarının kredibilitelerinin bankalar nezdinde artmış olması ve uluslar arası banka kredileri alabilmeleri.
yazar

E-bülten için e-posta bırak