Her şey daha da güzel olacak

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Her şey daha da güzel olacak

16-03-2013
Her şey daha da güzel olacak

2012’de mobilya sektöründeki olumlu gelişmeler 2013’te de artarak devam edecek. Özellikle konut sektöründe görünür canlanma ve yeni projelerin gündeme gelmesi; gerek yonga levha sektöründe, gerekse de mutfak ve ev mobilya grubunu olumlu olarak etkiliyor. Yeni levha yatırımlarıyla kapasite oranı 4,5 Milyon metrekareyi geçen mdf tesisleri bu canlılığın önemli bir işaretidir. Türkiye %20-25 ihracat kapasitesiyle bölgenin en canlı mobilya üretim merkezi.  Önümüzdeki yıllar büyüyen bu üretim kapasitesine oranla toplam ihracat da artacaktır.

Türkiye’de bu olgular yaşanırken, batıda ise uzun zamandır süren önemli bir durgunluk yaşanmaktadır. Türkiye yapısal sorunlarını aşma konusunda her zamankinden daha da istekli görünüyor. Bugünlerde bıçak sırtında geçen bu sancılı sürecin; yıllardır devam eden savaş nedeniyle heba olan ülke kaynaklarını, insan ve para kaybını durdurması adına umutlanmak için çok fazla sebebimiz var. Acılar sarıldıkça umuda dönüşür. Onları kaşımak sadece onlardan nemalananların işine gelebilir. Etrafımızın kan gölüne dönüştüğü bir coğrafyada artık barışın adını seslendirmek zamanı geldi de geçiyor. İşte o zaman kaynaklarımızı doğru alanda kullanarak gerçek kalkınmayı gerçekleştirebiliriz.

Bu sayımızda Türkiye’de ilk kez açıklayacağımız bir projemizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. 21 yılı aşkın süredir yayıncılık ve diğer faaliyetlerimizle sizlerle pek çok şey paylaştık; etkinlikler, konferanslar, fuarlar… Şimdi Ekin Grup olarak kardeş firmamız olan Atlantis Fuarcılık A.Ş. eliyle 24-27 Mayıs 2014 tarihinde TUYAP Fuar alanında, uluslararası nitelikte dünya markalarının yer alacağı FURNistanbul adıyla global bir mobilya fuarı düzenliyoruz. Ayrıntılarını bu sayımızda okuyacağınız ve Türkiye’yi dünya markalarıyla buluşturacağımız bu fuarımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. FURNistanbul ile ilgili ayrıntılı bilgileri dergimizin bu sayısında okuyacaksınız.

Saygılarımla

Nesip Uzun

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak