Hannover Messe, bugün İstanbulda düzenlediği basın toplanıtında DOMOTEX 2012 Fuarını tanıttı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Hannover Messe, bugün İstanbulda düzenlediği basın toplanıtında DOMOTEX 2012 Fuarını tanıttı

12-06-2012
Hannover Messe, bugün İstanbulda düzenlediği basın toplanıtında DOMOTEX 2012 Fuarını tanıttı
DOMOTEX Middle East fuarının, bu yıldan itibaren Dubai yerine Türkiyede yapılacak olmasına ilişkin olarak bugün Kabataş Feriyede düzenlenen basın toplantısında Hannover-Messe International İstanbul Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Alexander Kühnel bir konuşma yaparak 8 11 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar merkezinde yapılacak olan etkinliğe ilişkin bilgi verdi.

Kühnel, 6 yıldır Duabide yapılmakta olan bu fuarın, ilk kez İstanbul'da gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, bu fuarın İstanbul'da gerçekleştirilmesinin sebeplerini şöyle anlattı:

''OECD raporuna göre Türkiye bu yıl yüzde 3,3 büyüyecek. Bu kentte, çok sayıda piyasaya erişebiliyoruz. Türkiye, 22 ülkeyle serbest ticaret anlaşması yapacak. Uçuşlarda vize uygulamalarındaki kolaylık sayesinde yabancılar sorun yaşamayacak. 766 tesiste, 93 bini aşkın yatak kapasitesiyle konaklama imkanı var. Coğrafi konum açısından da oldukça avantajlı. Geçen ocak ayında Hannover kentindeki fuarda 1366 fuarcı katıldı. 94 bin metrekarelik bir alanda yer aldı ve 17 bin metrekare Türk fuarcılara tahsis edilmişti. Türkiye, 151 firmayla en büyük katılımcı ülke olmuştu. Türkiye'deki halı yer kaplamalarına baktığımızda dünyadaki zemin kaplamaları ve halı raporları büyük bir talep artışı olacağını gösteriyor. 5 yıl içerisinde daha da artış görüleceği tahmin ediliyor. İnşaat, yer kaplamaları, zemin, hepsinde talep artacak. İstanbul ideal bir alan olarak bulunuyor.''Bu fuara, 15., 20. kez katılan firmaların bulunduğunu belirten Kühnel, ''İyi bir fuar olmasa katılmazlardı'' dedi. Fuarın, Duabi'den İstanbul'a taşınma sebebine ilişkin soruya da Kühnel, ''Müşterilerimiz hala bu bölgeye odaklanmak istiyorlar ama merkezlerini İstanbul'a taşımak istiyorlar. Bu çok ilginç bir gelişme, bu sadece zemin kaplama sektörleri için değil. O bölgede mevcut fuarcılarımız merkez olarak İstanbul'u kullanmak istediklerini söylüyorlar'' şeklinde konuştu.

Hannover-Messe İnternational İstanbul Fuarcılık Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Altıntop da bu fuarın, bölgede gerçekleştirecek en büyük uluslararası fuar olacağını dile getirerek, ''İstanbul Fuar Merkezi'ndeki 3 salonda 20 ülkenin katılımı olacak. Bu kısa süre içerisinde bu kadar ilgi çok önemli. Satın alma heyeti, Anadolu heyetleri programı ile bazı katılımcıların masraflarını karşılayacağız. Bütün çabamız uluslararası olması için çalışmak. Fuarda, firma sunumları, stant gösterileri, yarışma ve konferans gibi etkinlikler de olacak'' diye konuştu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak