FOR MOBILE 2012 Fuarı Sao Paolo’da Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

FOR MOBILE 2012 Fuarı Sao Paolo’da Yapıldı

01-10-2012
FOR MOBILE 2012 Fuarı Sao Paolo’da Yapıldı
FORMOBILE / Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı 24–27 Temmuz 2012 tarihleri arasında Brezilya’nın güçlü pazarı, ileri teknolojisi, kalifiye işgücü, altyapı ve lojistik imkanları ile en fazla yabancı yatırım çeken eyaleti Sao Paula’da gerçekleştirildi.
Türk mobilya sanayini dünya pazarlarında yanlız bırakmayan EKİN Yayın Grubu imtiyaz sahibi Nesip Uzun, 2012 yılında yayınlanmış olan Furniturk ve Mobilya dergilerini dünya profesyonelleriyle buluşturmanın yanısıra Türk mobilya endüstrisi ve sektörel yayıncılarını Latin Amerika'da da temsil etti. Fuar sırasında gerçekleştirdiği ikili temaslar, uluslararası yayıncılarla olan görüşmeleri ve sağladığı bilgi alışverişinin yanısıra Brezilya basının kendisiyle gerçekleştirdiği söyleşiler aracılığıyla da sektörümüzün tanıtımında önemli bir rol oynayan Uzun, gerek fuarın kendisi, gerekse de Brezilya ekonomisi, sosyal yaşamı ve sektördeki yeri hakkında önemli izlenimlerle döndü .

Türkiye katılımı SENEXPO tarafından gerçekleştirilmekte olan ve geçtiğimiz yıl 76000 m2 net alanda düzenlenmiş olan fuar 700 katılımcı firmayı 60.000 profesyonel ziyaretçi ile buluşturmuştu. Fuarın bu yılki Türk katılımcıları arasında SAMET, TEVERPAN, ASD ORMAN URUNLERI, ÇAĞBERK, MIS PLASTIK, BAKIŞ PVC, CARTELL MEKANIZMA, EKSAN MEKANIZMA, METAL MATRIS, OZDEMIR GROUP, TORNADO MAKINE, YILMAR CELIK gibi mobilya yan sanayi firmaların yanısıra BOYDAK GRUP, ARDO TEXTILE, DEPAR A.S. DINCERLER TEKSTIL, ELMACIOGLU TEKSTIL, E.T.G. TEKSTIL, FAYTEKS TEKSTIL, MERT YATAK, MILKAY TEKNIK, PUNTEKS TEKSTIL, REISOGLU IPLIK, TEPAR TEKSTİL gibi tekstil firmaları da bulunmaktaydı.

Bu yılki fuarda uluslararası pazarlardaki birçok marka hazır bulunuyordu. Özellikle Alman ve İtalyan firmaları ulusal katılım olarak geniş bir marka ve ürün konseptiyle yerlerini almışlardı. Başta Alman makine devi Homag Group ve Weinig olmak üzere diğer firmalar Dieffenbacher, Wits, İtalyan Biesse Group, SCM Group, AHEC, Hafele, Blum, Hettich, Egger, Samet gibi alanında lider dünya markaları hep buradaydı.

Ekonomik faaliyetlerinin çeşitliliği ve kriz dönemdeki siyasi istikrarı ile yatırımcılar için cazip bir ülke haline gelen Brezilya; Rusya, Hindistan ve Çin (BRIC Ülkeleri) ile beraber 2050’li yıllarda dünyanın ekonomik kaderini belirleyecek ülkelerden biri olacağı tahmin edilmektedir. Son dönemde ekonomisindeki hızlı iyileşme ve ülkedeki siyasi istikrar Brezilya’yı ticaret alanında daha da cazip hale getirmiştir. Nüfus yoğunluğu, tüketim potansiyeli ve artan ithalatı ile Brezilya, alternatif dış pazar arayan ihracatçılarımız için, değerlendirilmesi gereken önemli bir pazar niteliğindedir. Brezilya yaşanan son küresel krizi, uyguladığı doğru politikalar sayesinde, ekonomistlerin ifadesi ile “krize son giren ve ilk çıkan ülke” olmayı başarmıştır.

Latin Amerika ülkeleri arasında en yüksek ticaret hacmine sahip olduğumuz ülke konumunda olan ve Brezilya’nın güçlü pazarı, ileri teknolojisi, kalifiye işgücü, altyapı ve lojistik imkanları ile en fazla yabancı yatırım çeken eyaleti Sao Paula’da gerçekleştirilen Formobile 2012'nin, Türk firmaları açısından önemli bir rol oynadığını söyleyebiliriz.

2014 yılında Dünya Kupasına ve 2016 yılında Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan bu ülke, genelde müteahhitlik sektöründe önemli fırsatlar yaratırken, pazarda yaşanacak gelişmelerin mobilya sektöründeki canlılığı da artarak sürdürmesini sağlaması beklenmektedir.

yazar

E-bülten için e-posta bırak