Faruk Malhan dan İnovasyon, Kent ve Kültür Üzerine

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Faruk Malhan dan İnovasyon, Kent ve Kültür Üzerine

29-05-2014
Faruk Malhan dan İnovasyon, Kent ve Kültür Üzerine
Tasarım Vakfı kurucusu mimar Faruk Malhan, Uluslararası İnovasyon Ortak Konferansında Innovation Hub: İstanbul panelinde tasarım odaklı gelişen kentler üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, İstanbul Kalkınma Ajansının ev sahipliğindeki panel; inovasyonun, kentsel ekonomilerin küresel rekabet gücünü destekleyen en önemli itici güç olduğu üzerinde durdu. Kentler Ar-ge, tasarım, yaratıcılık ve inovasyonu destekleyerek, global değer zincirinde önemli seviyelere gelebilirler.

Faruk Malhan, İstanbulun inovasyon anlamında bulunduğu bölge içinde en çekici nokta olduğunu belirtti. Sosyal inovasyon ve sosyal değişime ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Malhan, bu değişim sürecindeki iki önemli kavramı açıkladı: Kararcı düşünce, bilgi, hipotez ve varsayımlarla çalışır ve sonunda dünyada herkesin erişebileceği bir sonuca ulaşır. Bilgi için bir sınır yoktur, zor olan yaratıcılıktır. Tasarımcı düşünce ise akılcı düşünceden farklıdır. Biri ayrıksı, biri birleştiricidir. Biri ölçülebilir, diğeri ölçülemez.

İnovasyon ile kültür ilişkisinin önemine dikkat çeken Faruk Malhan: İnovasyona kültürümüzü eklediğimizde, ortaya kimsenin tekrarlayamayacağı, kopyalayamayacağı eşsiz bir sonuç çıkar. Bu topraklarda çok şey var. Mezopotamya ve Ege uygarlıkları, hayallerin, yaratıcılığın ustalarıdır. İlk Tanrı ve Tanrıçalar bu bölgelerden doğmuştur. Bu topraklar, mitolojilere, efsanelere ev sahipliği yapmıştır. 1001 gece masalları neredeyse diğer tüm dillere çevrilmiştir, diyerek kültürün yaratma eylemine etkisi üzerinde durdu.
yazar

E-bülten için e-posta bırak