Eylül Ekim ayları, fuar heyecanıyla geçecek.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Eylül Ekim ayları, fuar heyecanıyla geçecek.

01-09-2024
Eylül Ekim ayları, fuar heyecanıyla geçecek.
Tüyap İntermob fuarının 26.’sını, Woodtech fuarının ise 37.’sini gerçekleştireceğiz. Ülkemizde gerçekleşen bu iki fuarında sektör tarihinde derin izleri ve etkileri olmuştur. Son iki yıla kadar birlikte gerçekleşen bu iki önemli fuar, sektörün de (daha fazla firma katılımı talebi ve yer sorunu) talebi doğrultusunda iki ayrı tarihte yapılmaya başlandı.

 Ülke ekonomisinin bu denli kırılgan olması nedeniyle her geçen gün üretici açısından zor günlerin yaşandığı bir zamanda, bunun olumlu ve olumsuz etkilerini de yaşayarak göreceğiz, Ancak görünen bir gerçek var ki, Türkiye’de fuarcılık özellikle mobilya ve yan sanayi ürün gamında uluslararası standartlarda gerçekleşmektedir. Gerek İstanbul Mobilya Fuarı IFF gerekse de İntermob ve Woodtech fuarları hemen tüm bölgenin çekim merkezi konumundadır.  Öyle ki, IFF mevcut alanlarına sığamadığından Türkiye ve İstanbul’un en büyük iki fuar alanında aynı gün ve tarihte gerçekleşmekte, ama buna rağmen yeni katılım taleplerine yetişememektedir. Bu durumda,  yerli katılımcıların yoğun talebi nedeniyle yurtdışı katılım da sınırlı olmakta bu da fuarın uluslararası büyümesini ve dünya çapında önemli markaların katılımıyla oluşabilecek büyük network’ü negatif etkilemektedir. Son 2 yılda bu konuda da önemli çalışmaların olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu yıl uluslararası katılımda da önemli bir artış gerçekleşti. 

 Sektör bu yıl önceki yıllara göre daha büyük bir beklentiyle fuara hazırlanıyor. Yıl içinde dünyanın farklı kıtalarında fuarlara katılan Türk firmaları için, ülke fuarının ayrı bir önemi var. Onlar müşterilerini kendi evlerinde ağırlamak, fabrika ziyaretleri yaparak yatırımlarını da göstermek istiyorlar.  Küresel planda yaşanan daralma  ve krizin Türkiye’deki etkileri son 2 yılda bariz şekilde yaşanıyor. Fuarın bu durgunluğu ne denli etkileyeceğini de yaşayarak öğreneceğiz. Ama her fuarda olduğu gibi  fuarın,  kimi firmalar için çok başarılı ,kimilerine göre de ortalama veya vasat geçmesi  de bu işin alameti farikası artık. Biz tüm katılımcılarımıza emeklerinin karşılığını alacakları bol kazançlı ve başarılı bir fuar diliyoruz.

Saygılarımla- nesipuzun@mobilyadergisi.com.tr

Nesip Uzun

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak