EUMABOIS 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı İtalyanın Verona Kentinde Gerçekleştirildi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

EUMABOIS 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı İtalyanın Verona Kentinde Gerçekleştirildi

13-11-2014
EUMABOIS 2014 Yılı Genel Kurul Toplantısı İtalyanın Verona Kentinde Gerçekleştirildi
Yılda bir kez düzenlenen ve Avrupa ülkelerinde ağaç işleme sektöründe faaliyet gösteren 13 ülke derneği ile 2 firmayı bir araya getiren Avrupa Ağaç İşleme Makinesi İmalatçıları Federasyonu?nun (EUMABOIS) Yönetim Kurulu ve Konsey toplantıları, bu yıl 11-12 Eylül 2014 tarihlerinde İtalya?nın Verona kentindeki Palazzo Victoria Hotel?de gerçekleşti. Toplantıda Türkiye?yi AİMSAD Başkanı Mustafa S. Erol ve Genel Sekreteri Gamze Taşpolat Altınay temsil etti.
Avrupa genelinde temsil ettiği toplam 800 imalatçı firma ile dünya üzerindeki sektörel üretim ihtiyacının % 56sını karşılayan EUMABOIS, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneğine (AİMSAD) özel bir davet mektubu göndererek; AİMSADı 2014 yılı Genel Kurul Toplantısına katılmaya ve EUMABOIS Üyesi olmaya davet etmişti. Davete icabet eden AİMSAD, EUMABOIS Genel Kurulunda Türkiyeyi ilk defa temsil etmiş oldu.

EUMABOIS Programı, 11 Eylül 2014, Perşembe günü 14:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı ile başlayarak; saat 20:00de kent merkezinde bulunan Masenini Restoranda düzenlenen informal akşam yemeği ile devam etti.

Bunu takiben, 12 Eylül 2014, Cuma günü 09:00-13:30 saatleri arasında Palazzo Victoria Hoteli, Sala Allegrini Toplantı Salonunda İtalyan Ağaç İşleme ve Takım İmalatçıları Derneği (ACIMALL) ev sahipliğinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısında yer alan AİMSAD temsilcileri, EUMABOIS ve faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler aldılar ve üyelik konusunda birinci olağan genel kurlaları sonrasında geri dönüş yapacaklarını bildirdiler. (Tüyap Ağaç İşleme Makinesi 2014 fuarı sırasında gerçekleşen Genel kurul, AİMSAD yönetimine EUMABOISya üye olma konusunda yetki verdi)

Açılışı EUMABOIS Başkanı Ambrogio DELACHI tarafından gerçekleştirilen Verona toplantısı Ambrogio DELACHI ve EUMABOIS Genel Sekreteri Dr. Paolo ZANNIBON tarafından dönüşümlü olarak yönetildi. Toplantıda sırasıyla, gündem okunarak bir önceki toplantının tutanakları onaylandı; Yönetim Kurulu adına EUMABOIS Başkanı tarafından Faaliyet Raporu sunuldu; AİMSADın EUMABOIS Üyeliği görüşüldü ve olumlu değerlendirildi. Bu bağlamda daha önce bu alanda Türkiyede bir dernek oluşumu bulunmaması sebebiyle Türkiyeyi temsil etmek üzere EUMABOIS üyeliği için başvuruda bulunmuş olan TOSKAR Mak. Yedek Parça İmalat Tic. ve San. Ltd. Şti.nin federasyon üyeliğinden istifa etmesi gerektiği bildirildi.

Müteakiben, EUMABOIS tarafından dünya çapında desteklenen ve desteklenecek fuarlar üzerinde duruldu; CEN ve ISO temelinde standardizasyon konuları ile, Avrupadaki güncel ve önemli mevzuat arasında yer alan Eko-dizayn Direktifi ve Enerjiyle Bağlantılı Ürünler (ErP) Direktifine ilişkin son gelişmeler hakkında görüşüldü. Toplantının daha sonraki gündem maddelerini ise, EUMABOIS Genel Sekreteri Dr. Paolo ZANNIBON tarafından yapılan sunum çerçevesinde verilen, federasyonun kurumsal kimlik ve imajının geliştirilmesine yönelik olarak yürütülen aktiviteler, yeni tanıtım filmi, kurumsal internet sitesi ve yeni EUMABOIS broşürüne ilişkin çalışmalar oluşturdu.

Toplantı, EUMABOIS Yıllık Raporunun okunması ve değerlendirilmesi ile devam ederken; mali veriler ile ilgili olarak ise söz, EUMABOIS Saymanı Jean Paul BALZa devredildi. BALZ, delegelere 2013 yılı mali verileri, 2014 yılı öngörüleri ve 2015 yılı tahmini bütçesi ile ilgili bilgiler aktardı. Toplantının son gündem maddesini, EUMABOIS Tüzüğü ile ilgili değişikliklerin okunması ve oylanması teşkil etti.

Toplantı bitimini takiben tüm delegeler ve eşleri, kendileri için organize edilen kısa şehir turuna katılım sağladılar. Bu turistik gezide misafirler, UNESCOnun Dünya Mirası Listesinde yer alan ve EUMABOIS Başkanı Ambrogio DELACHInin yaşadığı kent olan Veronanın kayda değer turistik yapı ve alışveriş bölgelerini ziyaret ettiler.

Bu organizasyon ile son bulan EUMABOIS Genel Kurulunun, 2015 yılında Fransada, 2016 yılında İsviçrede, 2017 ve 2018 yıllarında Almanya ile Çek Cumhuriyetinde, 2019 yılında ise Türkiyede ve AİMSAD ev sahipliğinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak