Estonyanın kereste ihracatı %18 oranında arttı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Estonyanın kereste ihracatı %18 oranında arttı

11-06-2012
Estonyanın kereste ihracatı %18 oranında arttı
Avrupada orman kaynaklarına sahip belli başlı ülykelerden olan Estonyanın kereste ihracatı % 18 oranında bir artış gösterdi.

Eurostatın 2012 yılının ilk çeyrek verilerini değerlendirdiği raporunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla kereste tircaretinde bir artış gösteren ülkeler arasında bulunan Estonya, bu anlamda içinde bulunduğumuz dönemde başarılı bir grafik çizeceğinin sinyallerini verdi.

Yılın ilk üç ayında toplamda 169.308 m3lük bir artış ile ihracatını %18 artırmayı başaran ülkenin ihracatının dörtte birini yaptığı Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiği ihracataki artış oranı ise aynı dönemde %26ları buldu.

Uzmanların verdiği bilgiye göre, ereste ithal oranlarındaki artışın %3lerde seyrettiği Estonya, bu anlamda orman ürünleri sektöründeki dış ticaret dengesinde her dönem pozifit rakamlara sahip.
yazar

E-bülten için e-posta bırak