ESTONYA AHŞAP SEKTÖRÜ YÜKSELİŞTE

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ESTONYA AHŞAP SEKTÖRÜ YÜKSELİŞTE

10-02-2014
ESTONYA AHŞAP SEKTÖRÜ YÜKSELİŞTE
Estonya İstatistik Enstitüsü, ahşap sektöründe faaliyet gösteren endüstriyel işletmelerin 2013 yılını büyüme ile kapattıklarını açıkladı. Verilerin hem iç pazarda, hem de ihracatta artış gösterdiğini belirten yetkililer, pazarın toplamda %3ün üzerinde bir büyümeye işaret ettiğini belirtiyorlar.

Enstitünün rakamları tüm yıl içerisinde satışların Ağustos ve Eylül ayları haricinde düzenli bir yükseliş trendi izlediğini ifade ederek, ihracattaki artışın ise %5 civarında olduğunun altını çiziyorlar.. Aynı şekilde üretim rakamlarının da bir önceki yıla oranla %6.4 oranında yükseldiği bu orman zengini ülkede, orman ürünleri tüm ihracatın %70i gibi ezici bir ağırlığa sahip.

Ülkenin orman ürünleri ihracatındaki önemli hedef pazarları arasında, dünyanın en büyük ithalatçılarında olan Japonlanın aynı bir önemi var. Uzmanlar iki ülke arasında imzalanmak üzere olan serbest ticaret anlaşmasının, bu sektöre önemli katkılar sağlayacağı görüşünde.

yazar

E-bülten için e-posta bırak