Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Birliği Mobilyada Fark Yaratacak Tasarımcılar Arıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Birliği Mobilyada Fark Yaratacak Tasarımcılar Arıyor

27-11-2013
Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Birliği Mobilyada Fark Yaratacak Tasarımcılar Arıyor
Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birliklerinin katkısıyla bu yıl 7.si düzenlenecek UlusalMobilya Tasarım Yarışmasına başvurular başladı. Yarışmaya ev, ofis ve mutfak-banyo mobilyalarının yanında akıllı mobilyalar tasarlayanlar da başvurabiliyor.

Tasarımcılara 14 Ocak 2014 tarihine kadar tasarımlarını teslim etmeleri için süre verildi. Yarışmacılar bu süre içerisinde www.designforexport.org veya www.mobilyatasarimyarismasi.org web sayfalarından online olarak tüm başvuru işlemlerini yapılabilecekler. Akademisyenler, profesyonel tasarımcılar ve lisans öğrencilerine ilaveten bu yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de başvuruda bulunabiliyor.

7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışmasında farklı kategorilerden oluşan 23 ödüle, toplam 85.250 TL ödül verilecek. Farklı, yenilikçi ve özgün fikir sahiplerinin katılabileceği yarışma, Türkiyede tasarım alanında katılımı en yüksek olan tasarım yarışması olarak biliniyor.

İlk düzenlendiği yıl olan 2008den bu yana başvuru sayısı her yıl artan yarışmaya 2013 yılında toplam 942 tasarımla başvuru oldu. Sadece Türkiye değil, Fransa, İtalya, Almanya ve KKTCde eğitim gören ya da yaşayan Türklerin de tasarımlarıyla ilgi gösterdiği yarışma, mobilya sektörünün oscarlarını dağıtıyor.Prof. Önder Küçükermanın başkanlığını yaptığı jüri üyeleri arasında Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan ve Renan Gökyay gibi tasarımın ve sektörün Türkiyedeki duayenleri bulunuyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak