EGGER ile yeni nesil ahşabın tam zamanı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

EGGER ile yeni nesil ahşabın tam zamanı

29-04-2024
EGGER ile yeni nesil ahşabın tam zamanı
Dünyadaki en sürdürülebilir malzemelerden biri olan ahşap, artık daha da sürdürülebilir.EGGER, yeni EGGER Dekoratif Koleksiyonu 24+’nın piyasaya sürülmesiyle birlikte ürün sürdürülebilirliğini daha da geliştirmeye devam ediyor. Ahşap bazlı malzeme uzmanı şirket, döngüsel ekonomiden elde edilen ahşap oranını ve çevre dostu elektrik kullanılarak üretilen bağlayıcı maddelerin kullanımını sürekli olarak artırma amaçlı yatırım yapıyor. Ürünlerinin çevresel etkisi hakkında şeffaf ve gerçeğe dayalı iletişim, ahşap bazlı malzeme uzmanı için büyük önem taşıyor.

"Ahşap israf edilemeyecek kadar değerli bir kaynaktır!" (Fritz Egger Sr., 1922-1982). EGGER için bu sözler, ahşap bazlı malzeme uzmanının yenilikçi ruhunu bugün hâlâ şekillendirmeye devam eden, yol gösterici bir ilke niteliği taşıyor. Ahşap bazlı malzeme uzmanı EGGER, ürünlerinin etkili ve sürdürülebilir şekilde üretilmesi için kullanılan doğal kaynakların sorumlu kullanımını teşvik etme amacıyla büyük ölçüde döngüsel ekonomiden elde edilen ahşap kullanıyor. Döngüsel ekonomiden elde edilen ahşap oranını artırmak için yenilikçi teknolojilere yapılan yatırımlar, verimli kaynak kullanımı, biyojenik enerji üretimi ve yalnızca çevre dostu elektrik kullanılarak üretilen bağlayıcı maddeler sayesinde EGGER ürünleri ve özelikle EGGER yonga levhası, çevresel performansın iyileştirilmesi için önemli derecede katkıda bulunuyor. Ahşap bazlı malzeme uzmanı, aynı zamanda ürünlerinin çevreye olan etkisinin gerçeğe dayalı ve şeffaf bir şekilde sunulmasına öncelik veriyor. Böylece müşteriler ürünlere özgü rakamları kullanarak hesaplamalar yapabiliyor ve kendi sürdürülebilirlik stratejilerine katkıda bulunabiliyor. Yeni nesil ahşap sayesinde mobilya ve iç mekân tasarımı daha da sürdürülebilir olacak.

Ahşap artık daha da sürdürülebilir

EGGER ürünleri iklim dostudur ve her zaman iklimin korunmasına önemli katkıda bulunmuştur. Ahşap bazlı malzeme uzmanı EGGER, ürünlerini daha da sürdürülebilir kılmak ve karbon depolama etkisinin kullanımını daha da yaymak için son yıllarda şirketin kendi Timberpak geri dönüşüm toplama merkezlerinin genişletilmesi amacıyla ciddi yatırımlar yaptı. Bahsi geçen toplama merkezleri, EGGER’in döngüsel ekonomiden elde edilen ahşap oranını sürekli olarak artırmasını ve kanıtlanmış EGGER kalitesini sürekli olarak yüksek bir seviyede tutmasını sağlamıştır. Buna ek olarak, yılın başında pazara sunulan yeni Dekoratif Koleksiyon 24+ ile EGGER, üretimde yalnızca çevre dostu elektrik ile üretilen bağlayıcı maddeler kullanmaya başladı. EGGER’in ahşap bazlı malzemesine dönüştürülemeyen artık ve kullanılmış ahşap, enerji ve termal kullanım için potansiyel sunarak, EGGER tarafından şirketin kendi üretim süreçleri için kullanılır.

İklim dostu olmaya verilen öncelik

EGGER Grubu Mobilya ve İç Tasarım Pazarlama ve Ürün Yönetimi Müdürü Hubert Höglauer, "Karbon depolama etkisi, ahşabı en dahiyane malzemelerden biri hâline getiriyor. Ahşap bazlı malzemeleri ne kadar çok geri dönüştürürsek, ahşaba bağlanan karbon o kadar uzun süre depolanır ve iklim üzerinde o kadar az etkisi olur." şeklinde açıklamalarda bulundu. Ahşabın bu sorumlu kullanımı sayesinde, ahşap bazlı malzeme uzmanının ürünleri yalnızca geçtiğimiz mali yılda (2022/2023) 6,4 milyon kadar CO2-eq. depolayabilmiştir.

Bunun ideal bir örneği EGGER yonga levhadır. EGGER yonga levha, 100% geri dönüştürülebilir ve %76’sı döngüsel ekonomiden elde edilen ahşaptan, %24’ü ise sürdürülebilir ormancılıktan üretilen ahşaptan oluşuyor. Buna ek olarak, yonga levhasının yapımında kullanılan ahşap hâlihazırda üretimi sırasında salınan karbondioksitten daha fazlasını emmiştir..

Sürdürülebilirlik ile uygun maliyetin buluşması

Bir ürünün çevre dostu olması için daha pahalı olması gibi bir zorunluluk yoktur. EGGER yonga levhalar bunun kanıtıdır. Sert ve kaplamalı ahşap ile karşılaştırıldığında daha çok yönlü ve daha ucuzdur. Tasarım ve kaliteden ödün vermeden bunu başarır. Yonga levha ayrıca, iklim dostu ve uygun maliyetli özelliklerini çok çeşitli dekoratif yüzey kalitesi ile birleştirir. Bunun nedeni, ahşap bazlı malzeme uzmanının yonga levhalarının otantik bir doğal ahşap reprodüksiyonu veya zarif taş ve malzeme efektleri gibi farklı görünümlere bürünebilmesidir.

Sürdürülebilirlik şeffaf olarak anlatılıyor

EGGER, yeni nesil ahşabı ile birlikte aynı zamanda ürünlerinin çevreye olan etkisi hakkında şeffaf ve gerçeğe dayalı iletişimi vurguluyor. Höglauer, "Ürünlerimize olan güveni güçlendirmek ve sorumlu, bilinçli kararları teşvik etmek bizim için önemli." diye vurguluyor. EGGER, bu şeffaf yaklaşım üzerinden müşterilerine, kaynak ve bileşimden üretim sürecine ve döngüye geri dönüşe kadar kendileri için bir genel bakış elde etme, EGGER tarafından sağlanan rakamları kendi sürdürülebilirlik stratejileri ve Net Zero hedefleri için hesaplamalar yapmak üzere kullanma fırsatı sunuyor.

Bu doğrultuda, ahşap bazlı malzeme uzmanı, ürüne özgü Çevresel Ürün Beyanları (EPD’ler) ve Çevre ve Sağlık Beyanları (EHD’ler) hakkında ayrıntılı ve anlaşılması kolay bilgiler sağlıyor. EGGER ayrıca, çevresel ve sosyal performansın tutarlı bir şekilde izlenmesi için ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik ölçümlerini birleştiren bir yıllık sürdürülebilirlik raporu yayımlıyor. Ahşap bazlı malzeme uzmanı EGGER, şirket dışında doğrulanmış bu raporlamayı hâlihazırda altı yıldır sağlıyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak