Dünyada çay poşet kağıdı üreten 4 firmadan biri Türkiyede: TURANLAR GROUP

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Dünyada çay poşet kağıdı üreten 4 firmadan biri Türkiyede: TURANLAR GROUP

25-04-2014
Dünyada çay poşet kağıdı üreten 4 firmadan biri Türkiyede: TURANLAR GROUP
Türk ağaç ve kağıt sektörünün köklü firmalarından Turanlar Group ve Vezirköprü CEOsu Murat Turanın verdiği bilgiye gore yeni bir yatırım yaparak çok spesifik bir iş olan çay poşedi kağıdı üretimine başladılar.

Murat Turan konu hakkında mikrofonlarımızıa şu açıklamayı yaptı:

Kağıtta biz çok spesifik iş yapıyoruz. Dünyada çay poşet kağıdı üreten 4 firmadan biriyiz. Bunu bir İngiliz, bir Alman, bir de Amerikan firması üretiyor. Elbette biz diğer üçünün yanında çok ufağız. Yeni bir yatırım bu. Altı sene zaman harcadık, araştırma yaptık, yatırım yaptık ve 6 aydır da üretim yapıyoruz. Güney Amerikadan tutun, Tayvana kadar sallama çay poşedinde kullanılan o beyaz kağıdı üretiyoruz ve yine Güney Amerikadan Tayvana kadar da satıyoruz.

Çok zor bir kağıt çeşidi. Bugün paranız olsa da yapamayacağınız bir kağıt. Çok emek harcadık bu 6 yılda. İnşallah ileride daha da büyüteceğimiz ve iyi noktalara getireceğimiz bir ürün. Bununla birlikte başka şeyler de üretebiliriz örneğin otomotiv sektöründe kullanılan filtre kağıtları, mesela laminatta ve laminat parkede kullanılan overlay kağıtları Ama şu anda poşet çay üzerinde yoğunlaştık.
yazar

E-bülten için e-posta bırak