Dün, İstanbulda Türkiye-Kenya İş Konseyi Toplantısı Düzenlendi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Dün, İstanbulda Türkiye-Kenya İş Konseyi Toplantısı Düzenlendi

10-04-2014
Dün, İstanbulda Türkiye-Kenya İş Konseyi Toplantısı Düzenlendi
Türk Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyattanın katılımlarıyla, 9 Nisan 2014 Çarşamba günü, İstanbulda düzenlendi. DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şerafettin Aşutun başkanlık ettiği toplantıya, T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, T.C. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed, Kenya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kiprono Kittony, Türk Kenya İş Konseyi Başkanı Ali Nahit Bozatlı, Kenya-Türk İş Konseyi Başkanı Abdulwalli Shariff ve otomotiv, bilgi ve iletişim sistemleri, reklam ve tanıtım, turizm, danışmanlık, gayrimenkul, inşaat ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işadamları heyeti de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ve Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta başkanlığındaki heyetin bir gün önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün huzurunda 10 anlaşma imzaladığını hatırlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "güvenlikten enerjiye, yatırımdan kültür ve turizme kadar alanlarda imzaladığımız anlaşmalarla yasal zemini güçlendirdiğimiz ikili ilişkilerimiz çok daha sağlıklı temeller üzerinde yükselecek" ifadelerini kullandı.

İş adamları için büyük bir önemi bulunan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasıyla Kenya'daki Türk yatırımcılarının haklarının koruma altına alındığını kaydeden Zeybekci, anlaşmaların Kenya için de büyük avantajlar doğurduğunu söyledi.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ise kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edildiği 1968'den bu yana ilişkilerin güçlü bir ortaklık ve halklar arasında kalıcı bir iyi niyet şeklinde geliştiğine işaret etti. Kenyatta, "Kenya, Doğu Afrika'da yatırımlar için tercih edilen cazibe merkezi olarak kendisini konumlandırmış ve bölgenin ekonomi, ticaret ve yatırım merkezi olmuştur" dedi.

Ülkesine en çok Çinli müteahhitlerin geldiğini söyleyen Kenyatta, "Türk müteahhitlerini de ülkemizde görmekten mutluluk duyacağız" dedi. Kenya'da sadece yüzde 35'lik bir nüfusa elektrik sağlayabildiklerini belirten konuk Cumhurbaşkanı bu oranı yüzde 85-90'lara çıkarmak istediklerini, Türk hükümetinin işadamlarını desteklemesi halinde bu konuda Türk özel sektörüne fırsat doğabileceğini söyledi.

Kenyaya düzenlenmesi öngörülen heyet ziyareti sırasında çok daha geniş bir Kenyalı işadamı kitlesi ile Türk işadamlarını buluşturacaklarını belirten Sayın Kenyatta, bunun herhangi bir Avrupa ülkesine yaptığı ilk ziyaret olduğunun altını çizerek bu ziyaretinin iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusundaki potansiyeli gösterdiğini ifade etti.
yazar

E-bülten için e-posta bırak