DOMOTEX 2024’te AGT RÜZGÂRI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

DOMOTEX 2024’te AGT RÜZGÂRI

15-02-2024
DOMOTEX 2024’te AGT RÜZGÂRI
Ahşaba tutkuyla yön veren AGT, zemin sektörünün yenilikçi modellerinin sergilendiği Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleşen Domotex Fuarı’nda dikkatleri üzerine çekti. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda AGT’nin sadece doğal ahşaptan üstün teknoloji ile üretilen koleksiyonları değil, çevreci yaklaşımı da takdir topladı.

         Fuarda sergilenen yeni koleksiyonların çevreye duyarlı şekilde üretilmesi ise ziyaretçilerin takdirini kazandı. Estetik, kalite, tasarım olgularını var ederken doğaya nasıl saygılı olunabileceğini gösteren AGT, sürdürülebilir estetik prensibi ile geleceğin trendlerine yön verecek renk ve desenlerini paylaştı.

           Nefes alabilen sağlıklı mekanlar için geliştirilen parke koleksiyonları, sesi absorbe eden duvar panel ve profilleri hem renk ve desen zenginlikleri, hem de üstün teknolojik özellikleriyle dikkat çekti. 2024 renk ve desenlerinin uluslararası arenada ilk kez sergilenen doğal tonları ve dokularıyla öne çıkan derzli Luna, derzsiz Bella Neo Kolesiyonu, Kamelya, Lotus, Yuka, Vera; doğal dokusuyla Natura Line; Lena ve Gila; kontrast geçişleriyle maceracı ruhların tercihi Marco Polo Koleksiyonundan Hudson, Novaya; hayranlık uyandıran renk ve dokusuyla Natura Select Koleksiyonundan Termessos, Teos; antistatik özelliği ile vücudunuzdaki statik elektrik yüklenmesini ortadan kaldıran Yoga Koleksiyonundan Astaya, Sava; 72 saat suya dirençli Mood Koleksiyonundan Murano, Monte, Modena ziyaretçileri ile buluştu.

             AGT’nin parke ürünleri için geliştirdiği üstün Comfortech teknolojisi fuarda ilgi odağı oldu. Comfortech teknolojisine sahip AGT parke ürünleri zemindeki oluşabilecek sesleri absorbe ederek bir alt kata geçişini engeller. Bununla birlikte parkenin döşenmesini de pratik hale getirir ve zemine ekstra bir şilte döşeme ihtiyacını ortadan kaldırır.

            Trendy koleksiyonuna eklenen Klasik Meşe, Freze Meşe, İsli Meşe, Ahşap Meşe, ST Kiremit, ST Bej Gri, Süper Mat Açık Gri, Mat Stüdyo Gri, Süper Mat Açık Krem, HG Onyx Gri, HG Açık Gri, HG Elmas Gri, Arduaz, Sedefli Mermer, Tokyo Gri, Tokyo Beyaz, Spectrum Rose, Spectrum Koyu, Spectrum Mavi, Spectrum Açık renkleri profil alanında uygulanarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ahşap ürünlerin birbiri ile mükemmel eşleşmesine olanak sağlayarak binlerce tasarıma kaynak olan AGT ziyaretçileri, fuar boyunca benzersiz alanlar yaratmak için tasarlanmış parke ve profillerinin geniş kombin seçenekleri ile dekorasyon alanında kullanılabileceğini gözlemleyebildi.

AGT Farkı ile Ahşabın Sürdürülebilir Doğallığı

Nefes alabilen mekânlar yaratmak için doğal ahşaptan ileri teknolojisiyle üretim yapan AGT parke, panel, profil, mdf lam ve mdf ürünlerinin üretiminde çizgisinden çıkmıyor. Malzemesini PEFC ve FSC Belgeli sürdürülebilir ormanlardan elde ettiği kusursuz şekilde işlenebilen AGT çevreci tavrını sürdürüyor. Ahşabın doğal rengini ve dokusunu ürünlerinde korurken insan sağlığına zararlı kimyasallardan da uzak duruyor. Çevre dostu yüksek çizilme direncine sahip ahşağ ürünler uzun kullanım ömrü ve ikincil kullanım imkânıyla atık oluşumunu da engelliyor.

EPD belgesinde sahip olan profiller AGT’nin bu konudaki titiz yaklaşımını kanıtlar nitelikte. AGT, malzemenin temininden son kullanıcıya ulaşana kadarki tüm sürecin yanı sıra malzemenin kullanım ömrünü hesaplayarak raporluyor. Bu nedenle EPD olarak bilinen Environmental Product Declaration (Çevresel Ürün Beyanı -ISO 14025) almaya hak kazandı. AGT,  yenilikçi yaklaşımı ve ahşaba uyguladığı üstün teknoloji ile öne çıksa da doğaya dost olmasıyla biliniyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak