Divapan Entegre dış pazarda iddiasını artırdı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Divapan Entegre dış pazarda iddiasını artırdı

19-09-2012
Divapan Entegre dış pazarda iddiasını artırdı
Türkiyenin MDF ve MDFlam üretimi yapan köklü sanayi kuruluşlarından Divapan Entegre, iç piyasanın yanı sıra yurtdışı pazarlarda da büyümesini sürdürüyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Mısır ve Rusyaya yıllık 1 milyon dolar tutarında ihracatları olduğunu belirten Divapan Entegre Genel Müdürü Hakan Zengin, Divapan, sektöründe uluslararası kalite belgesi alan ilk firma olmuş, kısa bir sürede ülke sınırlarını aşan büyük bir üretim hacmine ulaşmıştır dedi.

Divapanın İstanbul Sanayi Odasının Türkiyenin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu listesine giren Düzceli tek sanayi kuruluşu olma unvanınına sahip olduğunu savunan Zengin, firmanın orman ürünleri sektöründe, bölgesinde söz sahibi firmalarından birisi olmayı hedeflediğini kaydetti. Zengin, Divapan Entegre, ülkemizin MDF ve MDF lamüretimi yapan köklü sanayi kuruluşlarından birisidir. Üretimini 47 bin metrekaresi kapalı, 300 bin metrekaresi açık alanda gerçekleştiren Divapan, sektöründe uluslararası kalite belgesi alan ilk firma olmuş, kısa bir sürede ülke sınırlarını aşan büyük bir üretim hacmine ulaşmıştır diye konuştu.

Uluslararası fuarlarda sektörü temsil ediyoruz

Divapan Entegre Tesislerinde günlük 400 metreküp MDF, 7 bin plaka dekoratif melamin kaplı levha (MDFLAM) üretildiği bilgisini veren Hakan Zengin, şöyle devam etti:

Divapanın mdflamm markası olan Divalam dünya trendleri doğrultusunda yenilenen zengin bir renk kartelasına sahip. Divapan, 700 stabil noktada ürün satışı gerçekleştiriyor, geniş bir coğrafyaya ihracat yapıyor. Divapan ayrıca, Mısır, İtalya, Yunanistan, Rusya, Almanya ve Atlantada düzenlenen uluslararası fuarlarda Türk levha sektörünü başarı ile temsil etmektedir.

Divapanın, sektöründe ISO 9000 Kalite Güvence Belgesini alan ilk firma olduğunu, orman ürünleri sektöründe Türkiyede ilk defa ISO EN 45001 Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Belgesini aldığını ileri süren Zengin, Bunun yanı sıra Divapan Entegre Tesisleri, çevreye olan hassasiyetini ISO 14000 Çevre Yönetim Belgesi ile belgelemiş sektöründe ilk, ülke ölçeğinde ise 32 firma arasına girmiştir. Divapan Entegre ayrıca, OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Belgesi ve SA 8000 Sosyal Sorumluluk belgelerini alarak Türkiyede ilk, dünyada 52nci firma olmuştur bilgisini verdi.

Divapan Entegrenin, özellikle bölgedeki orman kaynakları dikkate alındığında, bölgenin tüm gücünü tecrübe ve bilgi birikimiyle birleştirerek, orman ürünleri sektöründe söz sahibi firmalardan birisi olmayı hedeflediğini ifade eden Hakan Zengin, Divapan, bu hedeflerini gerçekleştirecek en önemli adımlardan biri olarak üretim kapasitesini büyük ölçüde artıracak yeni yatırım projelerini başarıyla hayata geçiriyor şeklinde konuştu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak