"Dış Ticaret Açığını Küresel Türk Markaları Kapatır"

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

"Dış Ticaret Açığını Küresel Türk Markaları Kapatır"

06-09-2012
Geçtiğimiz günlerde açıklanan dış ticaret rakamlarını değerlendiren TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, dış ticaret açığının düşürülmesi için ihracatçıların uzun vadeli finansman ihtiyacının giderilmesi gerektiğini söyledi. TÜGİAD Başkanı, katma değeri yüksek Türk markalarının dış ticaret açığına karşı en büyük silah olduğunu belirtti.

TÜGİAD Başkanı şöyle devam etti:

"12 aylık kümülatif dış ticaret açığı Temmuz ayında, Nisan 2010dan bu yana görülen en sert gerilemeyi kaydetti ve %6.5lik düşüşle 93.3 milyar dolar seviyesine kadar geriledi. Temmuz ayı dış ticaret rakamları, özellikle son dönemde yapılan çalışmalarla ihracatın ilerlemekte olduğunu gösteriyor. Geçen yılın aynı dönemine göre enerji açığı 9.3 milyar dolar artarken, enerji dışı dış ticaret açığı 45.8 milyar dolar azaldı.

Enerji açığının tarihi rekor seviyesine çıkmasından dolayı, her ne kadar bu alanda çalışmalar yapılsa da hem nihai tüketici hem de sanayiciler açısından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Konunun tüm yönleriyle değerlendirilmesinin, ülke ekonomisi için elzem olduğu görülüyor.Enerji açığının önümüzdeki süreçte geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisinin gelişmesinin önündeki en büyük engel olacağını düşünüyoruz.

TÜGIAD olarak, katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerin desteklenmesinin önemine dikkat çekiyoruz. Katma değeri yüksek ve markalaşma imkanı olan sektörlerde faaliyet gösteren Türk girişimcilerinin, ihracat yaptıkları bölgelerin çeşitlendirilmesi için desteklenmesi ve uzun dönemli finansman ihtiyacının giderilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Dış ticaret açığının ve dolayısıyla ülke ekonomisinin geleceği dünyaca tanınan Türk markalarındadır."

yazar

E-bülten için e-posta bırak