CNR İMOB 2016 Fuarı 26 31 Ocak Tarihleri Arasında Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

CNR İMOB 2016 Fuarı 26 31 Ocak Tarihleri Arasında Yapıldı

07-03-2016
CNR İMOB 2016 Fuarı 26 31 Ocak Tarihleri Arasında Yapıldı
MOSFED tarafından organize edilen, modern, klasik ve modüler mobilyalardan geri dönüşümü mümkün olan doğa dostu mobilyalara kadar pek çok ürün grubunun bir arada sergilendiği CNR İMOB Fuarı, katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile kendi rekorunu kırdı. Fuarı, açık kaldığı 6 gün boyunca 148.221 kişi ziyaret etti.
tarihleri arasında açarak Türk mobilya sektörünü biraraya getirdi.

EXPO Yeşilköyde düzenlenen ve küresel mobilya sektörünün buluşma adresi CNR İMOB 12.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı tamamlandı. Mobilya sektörünün öncü 524 üretici ve ihracatçı firmasının katılımı ile gerçekleştirilen fuar, 11 salonda, 150 bin metrekare alanda düzenlendi. Dünyanın 2inci büyük, Türkiyenin ise en büyük fuarı olan CNR İMOB, 12inci yılında katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile kendi rekorunu kırdı. 6 gün boyunca açık kalan CNR İMOB Fuarını 114 ülkeden 32.784ü yabancı olmak üzere, toplam 148.221 ziyaretçinin adresi oldu.

10 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT RAKAMINI YAKALAMAK HAYAL DEĞİL"


Açılışta konuşma yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Şunu gururla ifade etmek istiyorum ki, artık Türkiye mobilyada bir marka haline gelmiş, 2002 yılından bu tarafa 250-300 milyon dolarlık ihracat kalemiyle başlayan bu miktardan sürekli olarak artış ortaya çıkaran ve 2014 yılına geldiğinde 7 misli büyümeyi sağlayan bir sektörün içerisindeyiz.Öyle tahmin ediyorum ki, 10 milyar dolarlık bir ihracat rakamını yakalamak mobilya sektörü için hayal değil. Gerçekleşmesi mümkün bir rakam olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da üretici ve ihracatçıları bir araya gelmeye davet etti. Çıkrıkçıoğlu, bu anlamda İMOBun önemli bir etkinlik olduğuna işaret etti. Ganadan Yeni Zelandaya, Kanadadan, Ugandaya kadar pek çok ülkeye ihracat yapan mobilyacıları tebrik eden Çıkrıkçıoğlu, şunları belirtti: Mobilya da şu an marka değeri, imaj değeri ve tasarım değeri ön planda. Bizler de ilerinin tasarımcıları olabilecek çocukları tasarıma yönlendirmek adına 2008den bu yana Ulusal Mobilya Tasarım Yarışmasını tertip ediyoruz.

SEKTÖRÜ KUCAKLAYAN FUAR

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç ise yaptığı konuşmada "Tüm sektörün bir araya gelmesi gerekmektedir." diyerek birlik ve beraberliğin sektörümüze fayda sağlayacağını dile getirdi. Güleç sözlerine şöyle devam etti.

Sektörün ihracatının 2,6 milyar dolara gelmesini CNR İMOB Fuarı temin etti. Sektörümüzün başarısı artıyor. 13 senedir dış ticarette artı veren sektörüz. 1 milyon doları aşkın ihracat yapan 480 firmamız vardı. Şu an bu sayıyı 570 ihracatçı firmaya getirdik. Dünya sıralamamız da 23ten 12ye geldi. dedi.

Güleç sözlerini şöyle tamamladı: "Sektörü kucaklayan bu hamle mobilya sektörünün vizyonunu da ortaya koyan bir bütünleşme oldu. Hamdolsun bugün de bu birlikteliğin bereketli sonuçlarına şahit oluyoruz.

32 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ

CNR İMOBa, Çin, Almanya, İran, İngiltere, İsrail, İsviçre, İspanya, İtalya, Katar, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün başta olmak üzere 32 ülkeden çok sayıda alım heyeti geldi. Yerli ve yabancı yatırımcıların yanı sıra, evlilik hazırlığı yapan, evini yeniden dekore etmek isteyen ve mobilya tasarımında bugünün ve yarının trendlerini yakalamak isteyenler, özellikle hafta sonu CNR İMOBa akın ettiler. Modern, klasik, modüler mobilyalar, ofis mobilyaları, yemek odası, yatak odası, bebek, çocuk ve genç odası mobilyaları, oturma gruplarının bir arada sergilendiği fuarda, üniversite-sanayi işbirliği sonucunda üretilen tasarımlar da büyük ilgi gördü.

Üniversiteliler tasarladı, mobilyacılar üretti

Üniversite-Sanayi işbirliği projesi kapsamında, tasarımları öğrencilere ait mobilyaların prototipleri katılımcı firmalar tarafından üretilerek, CNR İMOB süresince sergilendi. Karabük Üniversitesi 3üncü sınıf öğrencisi Oğuz Kılıçın ölü ağaçlar ve hayvanların tüylerini kullanarak ürettiği masa ve taburelerin prototipleri Cadı Design firması tarafından üretildi. Kimyasal madde kullanılmadan presleme yöntemiyle üretilen ve doğa dostu bu ürünler, atık olarak doğaya bırakıldığında dahi, 30 gün gibi kısa bir sürede gübreye dönüşüyor. Fuarda, bu ve benzeri geri dönüşümü mümkün olan mobilyalara özellikle Danimarkalı alıcılar ilgi gösterdi. Cadı Design firma sahibi Ercan Koca, Danimarkalı bir alıcının geri dönüşüm özelliği olan sandalyeden 1.000 adet sipariş verdiğini söyleyerek, CNR İMOBda gördük ki mobilya üreticileri olarak geri dönüşümü mümkün olan mobilyalara daha fazla yatırım yapmalıyız. Bu bizim için güzel bir ihracat kapısı olur dedi.

2017de de Mobilyanın değişmeyen adresi CNR İMOB

Mobilya fuarı organizasyonunda 12 yılı aşkın birikim ve tecrübeye sahip olan CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık A.Ş., sektörün en büyük çatı örgütü Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve üyesi 9 derneğin (ANSİMOD, İMOS, KAYMOS, MAKSDER, MOBDER, MOBSAD, MODSİAD, MUDER ve OMSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen CNR İMOB, önümüzdeki yıl 24 - 29 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
yazar

E-bülten için e-posta bırak