Çinin Sanayi Üretimi %8,8 Büyüyerek Beklentileri Karşıladı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Çinin Sanayi Üretimi %8,8 Büyüyerek Beklentileri Karşıladı

20-06-2014
Çinin Sanayi Üretimi %8,8 Büyüyerek Beklentileri Karşıladı
Çinin sanayi üretimi ve perakende satışları Başkan Li Kegiangın destek önlemleri sayesinde Mayıs ayında hızlanarak yükselişe geçti. Nisan ayında sanayi üretimi %8,7 artış gösterirken Mayıs ayında bu artış %8,8e yükseldi, aynı zamanda perakende satışlar %12,5 arttı.

Bu artış oranları Çinli liderlerin derin ekonomik yavaşlamaya karşı güvenini arttırırken, diğer taraftan emlak piyasasında çöküş yaşanıp yaşanmayacağı tartışılıyor. Hong Kong Credit Agricole baş ekonomisti Dariusz Kowalczyk, Veriler ekonomik aktivitenin istikrar kazanması ve imalat sanayinde gelişmenin olduğunun göstergesi. Fakat, maalesef konut satışlarında keskin bir düşüş yaşandı ve bu düşüş Çinin emlak piyasasında süregelen zayıflığı göstermekte olup, bu zayıflık ülke genelinde büyümeyi riske atıyor ifadelerini kullandı. Çinde konut satışları ise ilk beş ayda %9,2 oranında daraldı.
yazar

E-bülten için e-posta bırak