Çin E-Ticaret Pazarı Büyüyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Çin E-Ticaret Pazarı Büyüyor

15-04-2014
Çin E-Ticaret Pazarı Büyüyor
Çinde e-ticaret hızla gelişmeye devam ediyor. Çin, yabancı yatırımcılara kolaylıklar getiriyor. 2017′de bitmesi beklenen yeni ticaret yolu, beraberinde birçok fırsat getirirken, ticaretteki dengeleri de değiştirecek.

Bu yılın ikinci yıldız sektörü internet üzerinden yapılan ticaret. Doğu sahilindeki şehirlerden çok kuvvetli bir şekilde büyüyen bu sektör, Çinin iç bölgelerindeki şehirlerde de büyümeye devam ediyor. Bu büyüme hem tedarikçi sayısında hem de tüketici sayısında artış gösteriyor. Örneğin, Zhejiang ve Jiangsu Eyaletleri senelik bazda geçtiğimiz seneye göre %70 büyüme göstermiş vaziyette.

E-ticaretin ülkenin iç bölgelerindeki küçük yerleşim merkezlerine kadar girebilmesi ve her geçen yıl Çindeki internet kullanımının artışı bu sektörün geleceğini oldukça parlak gösteriyor. En çok satılan ürünler; bilgisayar, telefon ve elektronik ekipman dışında, hazır giyim, mücevher, takı ve saatler geliyor. Aynı şekilde uluslar arası satışlarda Amerika, Almanya, İngiltere, Avustralya ve Brezilya internet kanalıyla Çindeki tedarikçilerden mal alıyor. En son yapılan araştırmalara göre ihraç miktarı dahil ulaşılan hacim 300 milyar doların üzerinde ve geçtiğimiz seneye göre 15 milyar dolar artmış vaziyette.

Yabancı Yatırımlar Çine Daha Kolay Girebilecek

Hükümet yerli ve yabancı yatırımlara yeni bir uygulama getiriyor. Bu uygulama ile yatırım gereken endüstriler iş kolları dışındaki yatırımlar hiç bir şekilde destek görmeyecek. Pilot deneme alanı olarak Şanghaydaki serbest bölgesi kullanılacak. Ayrıca bu program altında mimarlık projeleri, sağlık ve eğitim sektörleri de değerlendirelecek ve yabancı yatırımcılar daha önce Çinli ortaklarla yapabildikleri yatırımları doğrudan yapabilecekler. Yabancı fonlar kanunlarda yapılacak olan değişiklerle Çin piyasalarına daha kolay giriş yapabilecekler.

Yeni Ticaret Yolu, Ticaretteki Dengeleri Değiştirecek

Çin en son yaptığı anlaşma sonunda Kazakistan ve Rusya üzerinden Avrupaya ulaşmak için 8445 km uzunluğunda bir yol açıyor. Asyanın en büyük nakliyat arterlerinden biri olacak bu yol Çin mamüllerini 15 günde Avrupaya ulaştıracak. Hali hazırda Kazak koridorundan geçen 1 milyon tonluk nakliye hacmi, 2017 yılında bu yolun açılmasıyla 3,5 milyon tona ulaşacak. Ayrıca Özbekistan ve Tacikistan da bu yola bağlanabilmek için hazırlıklar yapıyor. Tabi ki yolun açılması Orta Asyadaki ticareti başka bir boyuta taşırken otel, dinlenme tesisleri, benzin istasyonları ve bunların işletmeciliğini yapan şirketlerde bu pastadan pay alacaklar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak