Cezayir woodtech 2022 fuarı başarıyla gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Cezayir woodtech 2022 fuarı başarıyla gerçekleşti.

16-11-2022
Cezayir woodtech 2022 fuarı başarıyla gerçekleşti.
Kuzey Afrika’da gerçekleşen önemli sektörel etkinliklerden olan ve gerek Pandemi gerekse de bölgedeki özel durumlardan dolayı uzun süre gerçekleşemeyen sektörel ihtisas fuarları, tüm dünyada olduğu gibi bu bölgelerde de hayata geçiyor. Uzun zamandır Merkür fuarcılık tarafından altyapı çalışmaları yapılan ve buradaki yerel bir fuar organizatörü ile birlikte gerçekleştirilen Woodtech fuarı Cezayirde bu alanda gerçekleşen en etkili fuar oldu diyebilirim.

 Cezayir merkezindeki tarihi SAFEX fuar alanonda gerçekleşen ve Mobilya dergisinin de katılımcı olduğufuarı beş gün boyunca gözlemleme imkanı bulduk.  Fuar, açılışının ilk gününden itibaren etkili ve ilgili ziyaretçisi ile  yurtiçi ve yurtdışı yerel üretici ve satıcı firmaların katılımıyla başarılı bir etkinlik oldu. Fuarın ilk günü açılışı Cezayir sanayi bakanı yaparak etkinliğin tüm ülke genelinde basında ve televizyon kanallarında gündem haber olmasını sağladı. Ertesi gün ziyaretçi profili ve sayısı bu nedenle daha fazla oldu. Devam  eden günlerde de bu ilgi fuar sonuna kadar sürdü. Bu fuarın diğer güzel bir yönü de moral motivasyonları açısından gerçekleşti. Fuarın ilk günü Türkiye’nin Cezayir konsolosu ve Ticaret müşaviri ziyaret ederek firmaları dolaştı onlara başarılar dileyerek sohbet etme imkanı buldu. Bu durum Türk katılımcılarda daha bir olumlu hava estirdi ve önemli iş bağlantıları kurularak etkili bir fuarın dinamikleri gerçekleştirildi.  Fuara Cezayir dışında çevre ülkelerden de ziyaretçiler geldi. Özellikle ahşap işleme makinelerine ilgi büyüktü. Farklı makinelere talepler de ilgi çekiciydi. Türk firmaları kenarbantlama makineleri, profil sarma, ebatlama, kalınlık makineleri, yatar daire, kapı kasa makineleri  vb gibi makinelerle fuara katılırken, özellikle bazı ziyaretçilerin CNC talepleri dikkat çekti. Bu tür firmaları ve talepleri Ülkemizin en önemli Ahşap işleme makineleri fuarı olan  ve 22-26 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Tüyap Woodtech fuarına davet ettik.

·        19-22 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Fuara Türkiye’den otuzu aşkın panel’den aksesuara, yumuşak guruptan mobilya mekanizmalarına kadar geniş bir yan sanayi firması katıldı.  

Algeria Wood-Tech, Cezayir'deki ahşap endüstrisinin önde gelen etkinliğidir.  Cezayir, Aynı zamanda yatırım ve ticaret potansiyeli ve inşaatta artan inovasyonu ve sektördeki yüksek tüketimi ile Afrika'ya açılan bir kapıyı da temsil etmektedir.

Cezayir hakkında :

Güney Akdeniz ülkesi olan Cezayir, Afrika'ya açılan kapı ve Mağrip'in merkezidir. 2.381.741 km2 yüzölçümü, 2018'de 42,2 milyon nüfuslu bir demografi, yani %2,9 doğal büyüme oranı ve %24,3 aktif bir genç nüfus.. Cezayir’de, Kuzey Afrika'da kişi başına GSYİH'ye (satın alma gücü paritesinde 14.687,39 ABD doları) ve 2019'da 200,2 milyar dolarlık nominal GSYİH'ye sahiptir

 

 Cezayir yönetiminin yeni sanayi sektörü geliştirme modeli, özellikle üretken yatırımlara daha fazla tutarlılık sağlıyor. Yabancı operatörleri dahil ederek ulusal kamu ve özel şirketler arasındaki ortaklıklar için önemli bir rol saklıyor. Hükümetin, Cezayir ekonomisinin çeşitlendirilmesi ve yapısal dönüşümü amacıyla benimsenen bu yeni ekonomik büyüme politikası, yeni geçişlerle sonuçlanan reformlara dayalı olarak ulusal topraklar boyunca çeşitli sektörlerde şekilleniyor: teknoloji, enerji, dijital, ekolojik, imalat sektörü, yönetimsel ve toplumsal alanlarda bu tür çalışmalar özellikle teşvik ediliyor. . Bu nedenle yeni projelerin hayata geçirilmesi, sektörlerin canlandırılması, yatırımların canlandırılması, ekonomi ve sanayinin desteklenmesi için bir dizi önlem alınıyor.

 

 

 

• Cezayir'deki toplam orman alanı 4.200.000 hektardır, yani Cezayir’in kuzeyinin toplam alanının %11 ve tüm ulusal bölge için yaklaşık %2'lik bir ağaçlandırma oranı.
• Cezayir, mantar üretiminde dünyanın üçüncü üreticisidir ve birçok Avrupa ülkesine tedarik sağlar, yıllık 4 ila 7 milyon Euro arasında mantar ihraç eder.
• Bu alandaki diğer malzemeleri saymazsak, biçilmiş, dilimlenmiş veya soyulmuş ağaçta yıllık 530 milyon dolarlık kredi ithalatı.
• 2020-2024'te 1 milyondan fazla konuttan oluşan bir programın başlatılması, ahşap endüstrisi ve yüksek kaliteli mobilya üretimi alanında geniş umutlar açan bir proje.
• Milli ürünün değerlendirilmesi için taşınır eşya ithalatına %60 vergi bulunmaktadır.
• Yabancı şirketlerin Cezayir'de yatırım yapmasına izin veren 51/49 sayılı kanunun kaldırlarak yabancılara yatırım imkanı sağlanmıştır. .
• 43 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkede bu alandaki güçlü talep bulunmaktadır. Ayrıca mobilya gibi toplumun her kesimine hitap eden bu sektör yeniden bir yapılanma yaşamakta ve önemli yatırımlar gerçekleştirilmektedir.

KATILIMCI PROFİLİ

·       Yapıştırıcılar

·       CNC Yönlendirme makinesi

·       Kapı ve Pencere İmalat Cihazları ve Ekipmanları

·       Kapı ve Pencere Üretim Malzemeleri

·       Toz emme ekipmanı

·       Bağlantı Parçaları ve Aksesuarlar

·       Doğrama makineleri, Mobilya endüstrisi için makineler

·       Fırın kurutma ve İlgili kereste teknolojileri

·       Döşemeli ürün üreticileri Terbiye için makineler ve hatlar

Ağaç işleme malzemeleri ve sarf malzemeleri: Kenar bantlama malzemeleri, Yapıştırıcılar, Cilalar, Cilalar, Cilalar, Zımpara kağıdı, Zımpara malzemeleri,

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak