Cerahpaşa Ünv. Orman Endüstri Mühendisliği bölümü danışma kurulu toplantısı gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Cerahpaşa Ünv. Orman Endüstri Mühendisliği bölümü danışma kurulu toplantısı gerçekleşti.

15-02-2024
Cerahpaşa Ünv. Orman Endüstri Mühendisliği bölümü danışma kurulu toplantısı gerçekleşti.
Orman fakültesi Bahçeköy yerleşkesinde her yıl düzenli olarak gerçekleşen , ve esas hedefi üniversitenin gelecek projeksiyonona eğitim, teknik ve uluslararası vizyon planında katkı üretmek olan çalıştay bu yıl akademisyenler, reel sektörün önde gelen temsilcileri sanayici ve basının ilgili temsilcilerinin oluşturduğu oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Çalıştaya pek çok bildiriler sunan akademisyenler, ormancılığımızın bu günü ve geleceği, endüstrinin sorunları ve üniversite sanayi ilişkileri bağlamında sektörün pozisyono ele alınarak güçlü ve zayıf yönleri ele alındı.

 

             Uzmanlar, deneyimlerini ve sanayinin üniversitelerden eğitimden beklentilerini de dile getirerek, sektörün yeni mezunları kucaklamaya hazır olduğunu dile getirdiler.  Fakültenin endüstrinin pek çok dalında önemli yetişmiş eleman ve mühendis kaynağı olduğu, ormandan, kağıt endüstrisine, mobilyadan, yüzey sektörüne kadat pekçok alanda mezunların iş istihdamı oluşturduğu da ele alındı. Danışma kuruluna çok sayıda eski mezunlarınilgi göstermesi de ayrı bir vefa örneğiydi. Bu gün sektörün önemli noktalarında temsil yeteneğindeki mezunlar önemli görüşler dile getirerek çalıştayın daha da etkili olmasını sağladılar. Basın adına bu yıl da katıldığımız ve katkı sunmaya çalıştığımız 2024 yılı çalıştayının eğitime ve sektöre hayırlı olmasını diliyoruz. Çalıştay kapsamında bu yıl içinde üniversitede gerçekleşen ar-ge çalışmaları yapılan bilimsel faaliyetler,  gerçekleşen bir sergiyle katılımcılara sunuldu. Çalıştay sonuçları ilgili komisyonlarda değerlendirilerek Üniversitenin gelişmesi noktasında faydalanılacaktır. 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak