ÇEK MOBİLYACILARININ İHRACATI YÜZDE 4 ORANINDA ARTTI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ÇEK MOBİLYACILARININ İHRACATI YÜZDE 4 ORANINDA ARTTI

11-12-2013
ÇEK MOBİLYACILARININ İHRACATI YÜZDE 4 ORANINDA ARTTI
Çek Mobilya İhracatçıları Derneği ACN verilerine göre, bu yıl içerisinde mobilya firmalarının yurtdışı pazarlara gerçekleştirdiği ihracat bir önceki yıla göre %4 oranında arttı. Geçtiğimiz dönemde sektörde belirli bir durgunluk yaşanmış ve mobilya pazarı stabil kalmıştı. Uzmanlar, dünya pazarlarında önemli sıkıntıların yaşadığı bir dönemde, Çek mobilyacılarının durumunu başarı olarak değerlendiriyorlar. ACN Genel Sekreteri Tomas Lukes, bu durumu ihracata verdikleri önem ile açıklayarak kaliteli mobilya üretimini sürdürmelerinin başarının da devam etmesini sağlayacaktır şeklinde konuştu.

Öte yandan, en büyük 9 önemli satıcının pazarın %60ını kontrol ettiği Çek Cumhuriyetinde, fiyata endeksli bir iç Pazar olduğunu belirten Lukes, mobilya pazarının % 38 oranında ithal mobilya kullandığını vurgularken, ithal mobilyaların kalitesinin düşük olduğuna da dikkat çekti. Çek mobilya pazarında kullanılan ithal mobilyaların önemli bir bölümü Çin ve Polonya gibi ülkelerden temin ediliyor.

Dernek tarafından sağlanan rakamlar, ihracatın toplam üretimin %13.5u gibi bir orana ulaştığını ve Çek mobilyacılarının en büyük dış pazarının ise Almanya olduğunu gösteriyor. Ülkenin diğre ihracat pazarları arasında Slovakya, Fransa ve Avusturya olup, bu pazarlara olan ihracatın istikrarlı bir biçimde artamasının beklendiğini de ifade ediliyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak