ÇAMSAN, Ordu'da Yeni Yatırımı İçin 100 Dönümlik Sanayi Arazisi Arıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ÇAMSAN, Ordu'da Yeni Yatırımı İçin 100 Dönümlik Sanayi Arazisi Arıyor

17-06-2012
ÇAMSAN, Ordu'da Yeni Yatırımı İçin 100 Dönümlik Sanayi Arazisi Arıyor
Türk ahşap endüstrisinin önde gelen isimlerinden ÇAMSAN, çalışan sayısını bin kişiye çıkaracak yeni yatırım planları için bölgede 100 dönüm sanayi arazisi arıyor.

MDF sektörüne yönelik olarak 1982 yılında kurulan Çamsan Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Sakarya ve Ordu tesislerinin bölünmesi sonrası Ordu'da çalışmalarına devam eden Çamsan Poyraz AŞ, enerji ve kaplama tesisleri için inşaat çalışmalarını başlattı. 15 milyon euroya mal olması beklenen tesisin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Firma, çalışan sayısını bin kişiye çıkaracak yeni yatırım planları için de bölgede 100 dönüm sanayi arazisi arıyor.

Çamsan Poyraz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, firma olarak Ordu'da büyüme kararı aldıklarını belirterek, "15 milyon euroluk yatırım yaptık. Rahmetli Babam Yüksel Poyraz için Ordu'nun yeri çok başka idi. Bizler için de öyle. Bu nedenle Ordu'da dev yatırımlar yapacağız. 2004'ten bu yana ortaklar arasında yaşanan sürecin olumsuz etkilerini hep beraber gördük. Artık Çamsan Poyrazolarak ileriye bakmaya başladık. Yeni dev yatırımlar için bize ek olarak 100 dönüm arazi gerekiyor.

Bu arazinin sağlanması firmamızın Ordu'da gücünü bir kat artırması, çalışan sayısını bine çıkarması anlamına geliyor. Türkiye'nin en büyük ilk 500 firması arasına giren, ülke ve bölge ekonomisine büyük katkıları olan bir sanayi kuruluşu olarak bu konuda bize gerekli duyarlılığın gösterileceğine olan inancımız tam" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilk, Avrupa'da beşinci MDF ve laminant parke üretimini Ordu'da gerçekleştirmenin gururunu taşıdıklarını kaydeden Hakan Poyraz, "İç piyasaya hizmet amacıyla kurduğumuz bölge satış müdürlüklerinin yanı sıra Türkiye'den ilk MDF ihracatını yaptığımız ülke olan İran başta olmak üzere, Suriye, Lübnan, Irak, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bosna & Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, BAE, Cezayir ve Mısır'a yönelik ihracat potansiyelimizi yıldan yıla istikrarlı biçimde geliştirdik. Yapmaya başladığımız yatırımlarla önümüzde ki 10 yılı devamlı yatırım yılı olarak ilan ettik. Ordu ilimize bu süreç yeni istihdam olarak geri dönecektir" açıklamasını yaptı.

yazar

E-bülten için e-posta bırak