Çalkantılı Bir Dünyada Yaşam Ve Realiteler.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Çalkantılı Bir Dünyada Yaşam Ve Realiteler.

25-09-2023
Çalkantılı Bir Dünyada Yaşam Ve Realiteler.
Dünyada çok hızlı değişimler yaşanıyor. Savaşlar ve ekonomik krizler her tarafı sarsarken, petrol ve enerji tröstleri ile borsa spekülatörleri daha da zenginleşiyorlar. Dünya genelinde yoksullukla zenginlik arasındaki çıta sürekli büyüyor. Küresel ısınmanın etkileri her yıl daha çok kendini gösteriyor. Doğa katliamları ekolojik değişiklikler sınıf ayrımı gözetmeksizin yerküre üzerinde yaşayan bütün canlıları etkileyecek. İşte o zaman bir karıncanın faydasını, bir arının doğal yaşam döngüsündeki etkisini daha fazla anlayacağız.

Bilim insanları 70 yıl sonra yeraltı suları dahil dünyanın kullanılabilir su kaynaklarının minimuma ineceğini ve beslenmenin enerji kaynaklarından daha önemli hale geleceğini belirtiyorlar. İnsanoğlu modern hayatın alışkanlıkları ve konforu olmadan da yalın bir şekilde yaşayabilir ve soyunu sürdürebilir, ama yaşam kaynakları tükendiğinde kendisi de tükenmenin eşiğine gelir.  O zaman ne endüstri 4.0,  ne de dijital ve  sosyal dünyanın nimetleri bir işe yaramayacaktır. Deprem vb doğal jeolojik afetler yaşadığımız coğrafyada ağır kayıplara neden oldu. Türkiye yedi  büyük kenti etkileyen depremle ağır maddi ve manevi insan kaybı yaşadı. Ancak öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, kendi coğrafyamızda yüzyılın en büyük felaketini yaşamış bir toplum olarak 4-5 ay sonra başka bir gündemle etkisini yitiriyor ve o insanlar kendi acıları içinde kıvrılıyorlar.    Sorunlar yüklenerek büyüyor,  insanlık 2020 sonrasında bir türlü kendine gelemedi. Pandemi sonrası ekonomik krizler ve uluslararası gerilimler dinmek bilmiyor.. 2023 yılının son çeyreğini yaşadığımız bu aylarda 2. Dünya savaşından sonra enflasyonun iki haneli rakamları gördüğü bir Avrupa’ya doğru gidiyoruz. Hammadde tedariği zorlaşıyor, fiyatlar artıyor, ihracat ve ithalat zorlaşıyor, bu durum hemen tüm sektörlerde kendini gösteren ortak bir kaos olarak karşımızdadır. 

2023 yılının son çeyreğindeyiz önümüzdeki ayda ülkemizin ve tüm Avrasya bölgesinin en büyük fuarı olan Tüyap İntermob fuarı ile Woodtech Ahşap işleme makineleri fuarı var. Bu yıl ülkemizde ahşap sektörüne yönelik tüm zamanların en büyük fuarına tanık olacağız. 12 holde birden 20 gün arayla iki dev sektör fuarı gerçekleşecek. İki fuarın  ayrılarak farklı tarihlerde gerçekleşmesi  nedeniyle beklenti ve heyecanlar doruk noktasında.  Daha fazla katılımcı firma ve daha çeşitli ürünler sergilenecek. Bizler de İntermob ve Woodtech fuarının  ilk kuruluşundan bu yana birlikte olduk. Bu gün Tüyap&Reed fuarcılığın her iki fuarında da basın partneriyiz. Her zamanki ana fuayede standımızda olacağız. Burada dergilerimizi dağıtarak sektörümüzle buluşmanın heyecınını yaşıyoruz. Şimdiden Tüm katılımcılarımıza bol kazançlı güzel bir fuar diliyorum. Ülkemize böyle başarılı bir fuarı kazandıran Tüyap ekibini de kutluyorum. Her iki fuar da ülkemizin çok değerli markalarıdır. 

20 yılı aşkındır yayınladığımız Furniturk dergimiz yıl sonuna kadar 5-6 ülkede dağıtılacak. Bu çeyrekte Furniturk dergimizle dünyanın pek çok yerinde olacağız.  İlk durağımız İtalya Sicam 2023 fuarı olacak. Hemen ertesinde ise Dubai Woodshow, Cezayir woodtech, Mebel Moscow ve Mısır Woodshow fuarları olacak.  Burada da dostlarımızı standlarımızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 

 

Saygılarımla  

Nesip Uzun

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak