Brezilya, ürettiği tropikal kontrplağın hemeh hemen tamamına yakınını iç pazarda tüketiyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Brezilya, ürettiği tropikal kontrplağın hemeh hemen tamamına yakınını iç pazarda tüketiyor

02-01-2014
Brezilya, ürettiği tropikal kontrplağın hemeh hemen tamamına yakınını iç pazarda tüketiyor
Brezilya Mekanik İşlenen Kereste Endüstrileri Derneği ABIMCI, son 12 yılın tropik kontrplak trendlerini içeren bir çalışmayı yayınladı.. Buna göre 2000 2012 yılları arasında ülkede gerçekleşen üretimin tamamına yakının iç Pazar tarafından kullanılmış.

Rapora göre, özellikle son birkaç yıldır tropik kontrplak ihracatı önemli düşüşler kaydetmiş. Uzmanlar bu durumun temel olarak bir kaç çarpıcı nedenden kaynaklandığı belirtiyorlar. Bunların arasında üretimin son 10 yılda neredeyse yarı yarıya düşmüş olması, uluslararası pazarlarda onaylanmış yasal kaynaklardan alınan sertifikalı ürünlerin kullanılması ve tabii Çin yapımı kontrplağın pazarda giderek artan hakimiyeti bulunuyor.

Raporda açıklanan verilere göre geçtiimiz yıl ülkedeki toplam tropikal kontrplak üretimi 483.000 m3 olarak gerçekleşmiş ki, bu da 2002 rakamlarının hemen hemen yarısı. İç talebe gelince o da aynı dönem içerisinde %25 oranında bir artış göstererek 446.000 m3 olarak gerçekleşmiş. Bu da üretilen tropik kontrplağın yaklaşık %90ının iç pazarda tüketildiğini gösteriyor.

Öte yandan uzmanlar Brezilyada tropik kontrplak üretiminin zirve yaptığı 2004 yılında Brezilyanın dünya pazarlarındaki payı %12lerde, Çinin payı ise %18lerde seyrederken, günümüzde Çin %40a yakın bir Pazar payına ulaşmışken, Brezilyanın ise %5in altına düştüğünün de altını çiziyorlar.
yazar

E-bülten için e-posta bırak