BREZİLYA nın MOBİLYA İHRACATI 2013 YILINDA DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

BREZİLYA nın MOBİLYA İHRACATI 2013 YILINDA DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

20-01-2014
BREZİLYA nın MOBİLYA İHRACATI 2013 YILINDA DÜŞÜŞ GÖSTERDİ
Uluslararası Endüstriyel Pazar Araştırmaları kurumu IEMI tarafından yapılan açıklamaya göre, Brezilyanın 2013 yılında gerçekleştirdiği toplam mobilya ihracatında, bir önceki yıla oranla %15 gibi önemli bir düşüş yaşandı.

İstatistikler, ülkede gerçekleşen mobilya üretiminin yaklaşık %3 civarında bir bölümünün ihraç edildiğini gösteriyor.Yapılan açıklamada 2013 yılında ülkenin toplam mobilya üretiminin %6lık bir artış göstermesi ise, mobilya imalatçılarının bu dönemde iç pazara daha fazla yönelmiş olduklarının bir göstergesi.

Üretim artışının aynı şekilde devam etmesi halinde 2014 yılında ihracatın da bundan payını alabileceğini düşünen uzmanlar, bu anlamda gelecekten umutlu olduklarını ifade ediyorlar. Ülkede endüstriyel ürünlere konan vergi oranlarının düşürülmesinin de bu beklentide ağırlıklı bir rol oynadığı ifade ediliyor.
yazar

E-bülten için e-posta bırak