Brezilya ahşap endüstrisi yükselişte

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Brezilya ahşap endüstrisi yükselişte

15-06-2012
Brezilya ahşap endüstrisi yükselişte
Pazar analistleri, Brezilya ahşap işleme endüstrisinin geçtiğimiz döneme gore daha iyi bir performans gösterdiğini belirtiyorlar. Uluslararası Ahşap Kaynakları Enstitüsünün bildirdiğine gore, özellikle ülkenin kereste ihracatında %6 oranında bir artış yaşanan 2011 yılının bu olumlu havasının 2012de süreceğini öngörülmekte.

Brezilyanın en fazla kereste ihraç miktarlarının en hızlı büyüdüğü ülkeler arasında ise sırasıyla Çin, Suudi Arabistan, Meksika ve Fas gelmekte olduğunu belirten enstitü raporunda fiyatların da ABD doları bazında 2011inson çeyreğinde tavan yaptığını belirtiyorlar.

Raporda ayrıca 2012 yılında, ahşap malzemenin iç pazar satışlarının da artmakta olduğuna işaret edilmekte ve bu artışın hızlı bir biçimde önümüzdeki dönemde de istikrarını koruyacağı öngörüsünde bulunuyor. Bu öngörüye dayanak olarak da gerek 2014 dünya kupasının gerekse de 2016 olimpiyat oyunlarının Brezilyada yapılacak olmasını, bu etkinliklerin inşaat sektöründeki faaliyetleri hızlandıracak olması gösteriliyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak