BOYDAK, Irak'ta Mobilya Fabrikası Kurdu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

BOYDAK, Irak'ta Mobilya Fabrikası Kurdu

19-06-2012
BOYDAK, Irak'ta Mobilya Fabrikası Kurdu
Yurtdışı yatırımlarını Kuzey Irak'ta mobilya fabrikası ile sürdüren Boydak, Ortadoğu pazarlarına daha kolay ulaşmayı hedefliyor. İlk yurtdışı üretim yatırımlarını, geçen yıl Polonyalı Forte grubun Rusya ve Ukrayna'daki iki fabrikasını satın alarak başlatan Boydak Holding, şimdi de Kuzey Irak'ta yerel yatırımcılarla ortaklaşa kurduğu mobilya fabrikasını üretime açmaya hazırlanıyor.

Boydak Holding'in yurtdışı yatırımları ile yeni dönem yatırım programları hakkında basına bilgi veren Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, "Avrupa'nın önemli mobilya üreticilerinden biri olan Forte SA'dan 20 milyon dolara satın alınan iki fabrikayı 60 milyon dolar ilave yatırım yaparak bulundukları bölgelerin önde gelen üretim tesisleri haline getirdik. Şimdi de bize, Ortadoğu pazarlarına daha kolay ulaşmamızı sağlayacak Irak'taki ikinci yurtdışı tesislerimizi üretime açmaya hazırlanıyoruz."dedi.

Rusya ve Ukrayna fabrikalarında yapılacak ilave yatırımlarla, 100 milyon dolar satış gerçekleştirecek bir büyüklüğe ulaşmayı hedeflediklerini belirten Memduh Boydak, "Bu hedef sadece kuzey komşularımız ve Balkanlar için değil, Ortadoğu için de geçerli. Nitekim Kuzey Irak'ta 20 milyon dolarlık harcama ile kurulan fabrika, ürünlerini sadece Irak'ta pazarlamakla yetinmeyecek, bölgedeki pazarların tamamına sevk edecek. Böylece geçen yıla kadar üretiminin tamamını yurtiçinde gerçekleştiren holdingin, yurtdışı açılımına üçüncü fabrika da eklenmiş olacak" şeklinde konuştu.

Kuzey Irak'taki fabrikanın altyapı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Boydak, holding bünyesinde faaliyet gösteren Form Sünger AŞ'nin Genel Müdürü Yavuz Efilti'nin bu fabrikaya genel müdür olarak atandığını kaydetti. Bu atamanın yanısıra, Kayseri'deki şirketlerinde çalışanlar arasından, profesyonel ekipler oluşturarak Kuzey Irak'a gönderdiklerini söyleyen Boydak, fabrikalarının şu sıralar test üretimi yaptığını ifade etti. Bu proje yüzde 50-50 ortaklığa dayalı bir proje olduğunu belirten Boydak, "Proje için Kuzey Iraklı ortaklarımızla birlikte bugüne kadar 20 milyon dolarlık harcama yaptık. Kapasite artırımı için ilave yatırımlarımız olacak.

Bu yıl içinde 300 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini kaydeden Memduh Boydak, bu kaynağın büyük bölümünün enerji yatırımlarında kullanılacağını söyledi. Gruplarının yurtdışında 3 üretim tesisi ile 2 adet pazarlama-lojistik şirketi bulunduğunu anlatan Boydak, sözlerine şöyle devam etti: "Üretim tesisleri Rusya, Ukrayna ve Irak'ta faaliyet gösteriyor. Pazarlama ve lojistik şirketlerimiz ise ABD ile Almanya'da. Yurtdışındaki üretim şirketlerimizde her yıl ilave yatırımlar yapıyoruz. Geçen yıl kurulan Boyteks Tekstil Sanayi tesislerinde halı üretimi bu yılın ilk çeyreğinde başladı."

yazar

E-bülten için e-posta bırak