Bir Mobilyakent de İnegöl'de yükselecek !

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Bir Mobilyakent de İnegöl'de yükselecek !

20-09-2012
Bir Mobilyakent de İnegöl'de yükselecek !
Bursa İnegöl'de kentin marka değerini yükseltecek ve dev bir mobilya alışveriş merkezi olacak Mobilyakent'in kurulması için çalışmalara başlandı.Mobilyakent projesinin finansmanı Türkiye Finans tarafından karşılanıyor. İnegöl Mobilyakent inşaatı için 20 milyon dolarlık finansman anlaşması Türkiye Finans ile S.S. Mobilyakent Kooperatifi arasında imzalandı.

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, Bursa'nın sanayi alanında en büyük ilçelerinden olan ve mobilya üretiminde Türkiye'nin en önemli sanayi merkezleri arasında yer alan İnegöl'de kurulacak mobilya alışveriş merkezine finansman desteği sağladı. 2010 yılında kurulan S.S. Mobilyakent Kooperatifi ile yapılacak inşaatın finansmanı için anlaşma imzalayan Türkiye Finans, 20 milyon dolarlık inşaatın finansmanını karşılayacak. Anlaşmanın imza töreni 6 Eylül'de, S.S. Mobilyakent Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Saloni Mobilya Genel Müdürü Haluk Özbek, Başkan Yardımcısı ve Rendi Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kavaz ve Türkiye Finans İnegöl Şube Müdürü Yakup Yavuz'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Anadolu genelinde KOBİ'lerle yaptıkları işbirliklerine büyük önem verdiklerini belirten Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, İnegöl ekonomisinin lokomotif sektörü mobilyacılık. Kent bu konudaki yüz yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye'nin mobilya başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Mobilya üretiminde sektörün öncülerinin de yer aldığı S.S. Mobilyakent Kooperatifi'ni desteklediğimiz bu yatırım, bizler için çok önemli. KOBİ'lere destek olarak reel ekonomiye katkıda bulunmaktan ve İnegöl'e Mobilyakent'i kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz diye bilgi verdi.

İnegöl Ankara yolu üzerinde kurulacak Mobilyakent, 108.000 metrekarelik kapalı alana sahip 48 büyük, 7 küçük olmak üzere 55 mobilya mağazasından oluşacak. Modern tasarımıyla dikkat çeken AVM, yılın tüm aylarında açık kalacak kapalı bir alışveriş merkezi olacak.

Daimi mobilya fuarı niteliği taşıyacak Mobilyakent, toptan ve perakende olarak yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilere hitap edecek. Proje içerisinde, davetlilerin konaklanması için 120 yatak kapasiteli ve 4 yıldızlı otel inşa edilmesi de planlanıyor.

Kafeterya ve restoranı da bulunacak Mobilyakent'te 400 araç kapasiteli otopark da yer alacak. Mobilyakent'in inşaatının 12 ay içerisinde tamamlanması ve Eylül 2013'te faaliyete geçmesi hedefleniyor.

yazar

E-bülten için e-posta bırak