BIESSE Group, XYLEXPO 2016 Fuarında Akıllı Fabrikaları Tanıttı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

BIESSE Group, XYLEXPO 2016 Fuarında Akıllı Fabrikaları Tanıttı

28-06-2016
BIESSE Group, XYLEXPO 2016 Fuarında Akıllı Fabrikaları Tanıttı
Ağaç, cam, taş, plastik ve metal işleme teknolojileri alanında dünya lideri olan BIESSE Group, İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen XYLEXPO 2016 fuarında akıllı fabrikaları tanıttı.

BIESSE, mobilya, kapı-pencere çerçeveleri yapı, gemi ve aerospace endüstrilerinde kullanılan makinaların tasarım, üretim ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Grubun fuardaki basın toplantısında da belirtildiğine üzere, Endüstri 4.0, global üretimin geleceğinin temelini oluşturuyor. Sanayileşmiş pek çok ülke şimdiden bu aşamaya gelmiş konumda. Burların arasında İtalya ve tabii dünya ağaçişleme makineleri devi BIESSE de var.

Firmanın fuardaki 2,000 m2’lik alanında tanıtımını yaptığı entegre enstalasyonlar bu yeni endüstriyel devrimin önemli bir göstergesi konumundaydı.

Ahşap bölümü Satış Direktörü Federico Broccoli, 4.0 Endüstri devriminin kendilerinin global rekabet içerisinde her zamankinden daha da ileri götürerek büyük bir avantaj sağladığının altını çizdi.

Grubun pazarlama ve iletişim direktörü Raphael Prati ise, Endüstri 4.0 ile  büyük ölçekli işlemlerin üretim hattında oldukça efektif ve koordineli bir biçimde yer almasını sağladıklarını ve sanatkarane bir biçimde kişiselleştirilen bu işlemlerin ahenk içerisinde sorunsuz bir biçimde yürütülebildiğini vurguladı.

BIESSE Group’un inovasyon direktörü Paolo Tarchioni de, her türlü izleme cihazları, sensörler, biochipler veya erişim düzenekleri gibi fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağı “Nesnelerin Interneti” (IoT) idaresini Makina Bilgi Merkezi adı altında topladıklarını ve bu sayede tüm makinelerin operasyonlarının, bakımlarının uzaktan kumanda ile verimli ve hızlı bir biçimde gerçekleştirildiğini anlattı.

Tarchioni, tüm bunların firmanın gelenek ve çalışmabiçim ve disiplinine uygun bir biçimde kendileri tarafından yapılmış yazılımlar sayesinde geliştirildiğini, ve bu yazılımlardan üretim proseslerinin her aşamasında makinelerin yanısıra aktif bir oyuncu olarak yararlanmayşa başladıklarını ve bu “İleriye Doğru Düşün” (Think4Ward ) kavramıyla da BIESSE Group’un geleceğe taşımakta olduklarını vurguladı. 

yazar

E-bülten için e-posta bırak